Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2011 - Anul XVI, nr. 270 (4868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Popa: Poliţişti vizaţi în ancheta privind cazul Hardy, în medical ca să tergiverseze cercetarea

Marţi, 15 Noiembrie 2011 (17:33:54)

Unii poliţişti vizaţi în ancheta privind cazul baschetbalistului Chauncey Hardy şi-au luat concediu medical pentru a tergiversa cercetările, a declarat, marţi, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa.

Inspectorul general al Poliţiei Române a declarat, într-o conferinţă de presă, că ancheta de la Giurgiu declanşată în urma morţii baschetbalistului american Chauncey Hardy este încă în curs, calificând procedura ca fiind "greoaie".

"Au fost constatate nereguli, au fost luate măsuri, dar din păcate există şi la noi o procedură greoaie şi, oricât am vrea să o simplificăm, legea în România te obligă să faci anumiţi paşi", a spus chestorul Liviu Popa.

Şeful Poliţiei Române a adăugat că au fost cazuri în care poliţiştii vizaţi în această anchetă de la Giurgiu şi-au luat concediu medical pentru a tergiversa cercetările.

Conducerea Poliţiei Române a dispus verificări cu privire la modul în care au fost făcute cercetările în cazul baschetbalistului Chauncey Hardy, anchetat vizând inclusiv modul în care s-a realizat comunicarea publică a cazului.

Liviu Popa declara, în urmă cu o lună, că va continua vizita de evaluare personală la Giurgiu care priveşte anumite activităţi ale poliţiei din Giurgiu.

El arăta că nu are ce să le reproşeze poliţiştilor din Giurgiu în legătură cu gestionarea cazului din Giurgiu şi preciza că, în urma discuţiilor pe care le-a avut cu reprezentanţii Parchetului din oraş, a reieşit că aceştia sunt mulţumiţi de activitatea poliţiştilor.

"Nu a apărut niciun moment nemulţumirea Parchetului vizavi de declaraţiile luate de poliţişti şi de activitatea poliţiei. A fost o interpretare în necunoştinţă de cauză privind cele spuse de procurorul de acolo. Pe parcursul urmăririi penale orice declaraţie poate fi reluată, poate fi completată, nu e vorba de nemulţumire aici, ci de o activitate procedurală acoperită de lege", spunea atunci Liviu Popa.

El a negat categoric că membrii "clanului Butoane" ar fi încercat să cumpere influenţă în rândul poliţiştilor din Giurgiu.

"De-a lungul timpului, membri ai clanului au fost trimişi în judecată, s-au luat măsuri împotriva lor de poliţiştii de la Giurgiu. Vă asigur că suntem conectaţi la tot ceea ce înseamnă fenomen infracţional şi în rândul altor clanuri din ţară", a mai spus Popa.

Potrivit ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, la Poliţia Giurgiu, "per ansamblu, activitatea lasă foarte mult de dorit", mai ales în ceea ce priveşte conducerea instituţiei, apreciind că şeful IPJ este "un om iresponsabil, care se gândeşte strict la el".

Scandalul în urma căruia Chauncey Hardy a murit a izbucnit în noaptea de 8 spre 9 octombrie, în jurul orei 3.30, în clubul Emotione din Giurgiu, după ce baschetbalistul american, în vârstă de 23 de ani, ar fi vrut să danseze cu nişte tinere. El a fost lovit cu pumnul în bărbie de Ionuţ Adrian Tănăsoaia şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans.

Hardy a fost dus iniţial la Spitalul Judeţean din Giurgiu, de unde a fost transferat, patru ore mai târziu, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitală, întrucât starea acestuia s-a agravat şi unitatea sanitară nu avea computer tomograf. Baschetbalistul american fost trimis la spitalul din Capitală cu diagnosticul "traumatism cranio-cerebral mediu cu hematom periorbital drept".

Ionuţ Adrian Tănăsoaia, cel care l-a lovit pe Chauncey Hardy, a fost arestat în 10 octombrie, pentru lovituri cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Ionuţ Tănăsoaia, zis şi "Gypsy Gipsanu", este un apropiat al lui Florin Grecu, zis "Floricel", fiul mijlociu al lui Octavian Grecu, zis "Butoane", pe un site de socializare fiind postată o fotografie în care Tănăsoaia îl ţine de gât pe "Floricel".

Ştefan şi Florin Grecu, fiii lui Octavian Grecu, şi un nepot al acestuia cunoscut sub numele de "Bălilă" au fost audiaţi de procurorii Parchetului Tribunalului Giurgiu, cei trei aflându-se în local în momentul în care a fost agresat sportivul american.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Popa: Poliţişti vizaţi în ancheta privind cazul Hardy, în medical ca să tergiverseze cercetarea.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popa: Poliţişti vizaţi în ancheta privind cazul Hardy, în medical ca să tergiverseze cercetarea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei