Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2011 - Anul XVI, nr. 270 (4868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuzaţii

Proces verbal de contravenţie semnat în fals de poliţişti locali, pentru a justifica ridicarea unei maşini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Poliţiei Locale din cadrul Primăriei municipiului Câmpulung Moldovenesc, Cristian Balan, şi un subaltern de-al acestuia, Daniel Baltă, sunt acuzaţi că au măsluit un proces verbal de constatare a contravenţiei, pentru a justifica ridicarea unei maşini de pe raza localităţii de către „hingherii” de maşini.

Cel care îi acuză de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals  pe cei doi este Vasile Doboş, unul dintre câmpulungenii ale căror maşini au fost „săltate” pe motiv că sunt parcate neregulamentar.

 

A coborât să-şi ajute soţia grav bolnavă să urce în policlinică, pentru o urgenţă medicală, iar la întoarcere maşina îi dispăruse

În vârstă de 81 de ani, Vasile Doboş, dascăl al zeci de generaţii, fost director al Liceului Silvic din Câmpulung Moldovenesc şi cetăţean de onoare al comunei Bălăceana, a fost lăsat fără maşină pe data de 24 iunie a.c., după ce a oprit vizavi de policlinica din localitate, pentru a o duce la medic pe soţia sa, care avea o urgenţă medicală. Femeia se deplasează foarte greu, suferind de dublă hernie de disc, coxartroză în stadiu avansat, osteoporoză generalizată, iar soţul ei a ajutat-o să urce până la etajul II al clădirii.

Pentru a-şi recupera maşina din depozitul de la ieşirea din oraş al „hingherilor”, bătrânul dascăl a plătit taxa de 434 de lei, însă ulterior a dat în judecată firma de ridicări maşini, considerând că a fost victima unui abuz.

 

„Mi-au falsificat de două ori semnătura”

Vasile Doboş a susţinut în instanţă că a primit doar proces verbal de ridicare şi eliberare a maşinii sale, nu şi de constatare a contravenţiei (parcare neregulamentară).

Ulterior, însă, explică fostul director de la Silvic, la dosar a fost depus un proces verbal de constatare a contravenţiei, care, susţine dascălul, este fals.

„Mi-au falsificat de două ori semnătura. O dată la rubrica <Am luat la cunoştinţă> şi a doua oară la rubrica <Am primit copia procesului verbal şi înştiinţarea de plată –Contravenient>. Mai mult de atât, la rubrica <Menţiuni (obiecţiuni) ale contravenientului> au înscris: <Recunosc şi regret>, lucru neconform cu realitatea. Menţiunea este făcută cu acelaşi scris cu care agentul contestator a completat procesul verbal”, a explicat Vasile Doboş în plângerea penală înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Procesul verbal e completat de agentul  Daniel Baltă, însă fostul profesor al zeci de generaţii de liceeni din Câmpulung Moldovenesc crede că în spatele pretinselor falsuri se află şi şeful poliţiei locale.

„Prin adresa 17863 din 24.10.2011, acest proces verbal a fost înaintat Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc, sub semnătura lui Cristian Balan, şeful Poliţiei Locale. Această adresă mă face să cred că faptele s-au săvârşit împreună de cei doi, cu scopul de a produce efecte juridice. Este incredibil că oameni puşi să apere legalitatea pot săvârşi asemenea fapte cu caracter infracţional”, se mai arată în plângerea înaintată procurorilor.

Cercetările vor fi preluate de către ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, urmând a se dispune o expertiză grafologică.

Cert e că, la o primă vedere, semnătura profesorului Vasile Doboş nu seamănă deloc cu cea care apare în procesul verbal de constatare a contravenţiei.

 

Şeful Poliţiei Locale neagă acuzaţiile de fals

Contactat telefonic, şeful Poliţiei Locale, Cristian Balan, respinge acuzaţiile şi susţine că în ceea ce-l priveşte nu a făcut decât să trimită documentele solicitate de Judecătorie în acest caz.

„Pe procesul verbal ar trebui să fie trei semnături ale contravenientului, de ce numai două? Şi apoi, procesul verbal de constatare a contravenţiei poate fi completat şi în lipsă, de ce ar fi fost nevoie de semnături falsificate?”, se apără Cristian Balan. Acesta a recunoscut că nici el nu este de acord întotdeauna cu practica firmei „hingherilor” de maşini, însă „dacă aşa e hotărârea de Consiliu Local, o respectăm”.

 

„Au interes direct. Umblă prin oraş, urmăresc maşinile parcate neregulamentar şi ne sună pe noi”

Şeful Poliţiei Locale Câmpulung Moldovenesc, Cristian Balan, a mărturisit că cei care „vânează” maşinile parcate neregulamentar în Câmpulung Moldovenesc sunt angajaţii SC Hi Speed Recovery SRL. „Au interes direct. Umblă prin oraş, urmăresc maşinile parcate neregulamentar şi ne sună pe noi. Aşa e, noi, poliţiştii locali, avem şi alte activităţi de făcut”, explică Balan. Acesta susţine că personal a încercat în urmă cu câteva luni să amâne ridicările de maşini: „Nu mi se părea normal şi am încercat să trag de timp. Vreo două luni am tot amânat să lucrăm cu ei, motivat şi de faptul că eram în plină reorganizare de la Poliţia Comunitară la cea Locală şi nu aveam încă agenţi pe circulaţie, erau încă la cursuri”.

        

Primarul le-a dat oraşul „hingherilor” până în anul 2020

Câmpulung Moldovenesc este singurul oraş din judeţul Suceava în care se blochează roţile, dar mai ales se ridică maşinile parcate neregulamentar. Primarul Gabriel Constantin Şerban a bătut palma cu o firmă din Botoşani, SC Hi Speed Recovery SRL, iar societatea a început să salte maşini din luna mai a acestui an, lunar zeci de persoane, turişti, localnici ori aflate în tranzit prin Câmpulung Moldovenesc, trebuind să plătească taxe la nivelul salariului minim pe economie pentru a-şi recupera autoturismele.

Problema nu e că autorităţile locale încearcă să facă ordine printre şoferii indisciplinaţi, ci faptul că în oraşul plin de gropi şi cu o grămadă de probleme nerezolvate au fost amplasate pe principala arteră care străbate oraşul zeci de indicatoare de interzicere a opririi, indicatoare care prind în capcană zi de zi şoferi care nu le văd, mai ales că banda I este necirculabilă, fiind parcate zeci de maşini, care pe interzis, care regulamentar.

O altă problemă, semnalată în mai multe ediţii ale Monitorului de Suceava, este modul în care firma de ridicări îşi desfăşoară activitatea, angajaţi ai acesteia pândind de cele mai multe ori şoferii care opresc pentru câteva minute să intre într-un magazin, farmacie ori restaurant.

Operaţiunea de ridicare durează în jur de 40 de secunde, iar faptul că zi de zi pot fi văzute maşini parcate neregulamentar de care nu se atinge nimeni este un semn clar că ridicarea autoturismelor se face selectiv.

De altfel, sunt mai multe articole din contractul dintre primărie şi SC Hi Speed Recovery SRL care nu sunt respectate, aşa cum am dovedit-o în ediţiile anterioare, de la faptul că ar trebui săltate cu prioritate maşinile care încurcă şi blochează circulaţia rutieră la faptul că „hingherii” de maşini nu poartă îmbrăcăminte cu semne distincte ale activităţii pe care o desfăşoară. 

Pe rolul Judecătoriei Câmpulung Moldovenesc s-au înregistrat mai multe plângeri ale şoferilor care s-au ales cu maşinile ridicate, consideră ei, abuziv, iar tot mai mulţi câmpulungeni vor să blocheze în instanţă roţile autoutilitarei care le saltă autoturismele.

Cu toate astea, însă, „hingherii” de maşini aduşi de la Botoşani par de neclintit din Câmpulung Moldovenesc, primind de la primar un contract de concesiune a serviciului de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar valabil până în anul 2020.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proces verbal de contravenţie semnat în fals de poliţişti locali, pentru a justifica ridicarea unei maşini.
 Vizualizări articol: 4184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Proces verbal de contravenţie semnat în fals de poliţişti locali, pentru a justifica ridicarea unei maşini4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mamalicichi cu lapte acru trimis de
(15 nov 2011, 11:30:49
Firma aia de rahat din Bt. mai exista si actioneaza in C-lung? Inca nu i-a taiat nimeni cauciucurile, inca nu i-a aruncat nimeni un coctail Molotov in cabina, inca nu i-a atacat nimeni cu pietre si bate pe banditii care o deservesc si pe primarul care i-a angajat pentru banii ce-i intra si lui in buzunar? Atunci, scuzati-ma, campulungenii sunt niste prostani ,care-si merita soarta. Asteptati sa vina D-zeu din cer sa va faca dreptate, mamaligarilor.
1.1  RE: Mamalicichi cu lapte acru trimis de
(15 nov 2011, 12:03:07
Cine să dea foc la hârbul ăla? Bătrânul ăla ce a fost director de liceu? Maşinile sunt ridicate selectiv... în niciun caz nu se ridică maşinile persoanelor "populare" în oraş (interlopi, şmecheraşi, ăia cu bani etc.) De ce să rişte şi să comită o infracţiune dacă nu au probleme cu firma din teritoriul predominant paios? Le ridică la amărâţi şi la persoane care nu sunt din oraş... atât.

Poate dă Domnul să ridice maşina cuiva care să îşi facă singur dreptate.big grin
2.   EXTAZ trimis de
(15 nov 2011, 13:40:47
NU O SA LI SE INTAMPLE NIMIC.BALAN ARE CUMATRII INFLUENTI,REZERVISTI,IAR LA C-LUNG,TRAFICUL DE INFLUENTA FUNCTIONEAZA DIN PLIN.
NICI CELUILALT GARDIAN,PRINS BEAT LA VOLAN,FACUT SI PROPRIETAR DE DOSAR PENAL,NU I S-A INTAMPLAT NIMIC.
BA,DIMPOTRIVA,CAND S-A DEZBATAT[DUPA VREO SAPTAMANA],A FOST REPRIMIT,IN SANUL CALD,AL ,,CASEI NOSTRA",CU APLAUZE,URALE,OVATII SI SINCERE APRECIERI DIN PARTEA PRIMARIEI.VORBA CEEA:
,,CINE SE ASEAMANA, SE ADUNA".SPERAM,DOAR TEMPORAR!
3.   COMPLETARE trimis de
(15 nov 2011, 15:46:13
SE AU LA ,,MANA",UNII PE ALTII SI GREU SE POATE FACE CEVA.DACA VA AMINTITI:
DISPARITIA FIERULUI VECHI, DIN INSTALATIILE CENTR. TERMICE.
JAFUL VECHILOR BORDURI,O PARTE DIN ELE,SUITE CU MARE TRUDA,PE P.MESTEACAN.
JAFUL DE LA FOSTUL CAMIN DE NEFAMILISTI,STR.SIRENEI,NR.2,S APROAPE NOUA,CALORIFERE,CADITE DIN FONTA DE LA GRUPURILE SANITARE COMUNE,GEAMURI,ETC.
GARDIENII,NU SUNT STRAINI NICI DE JAFUL SILVIC,DE PE TERENURILE PRIMARIEI,CAT SI DE DUBIOASELE FORAJE,EXECUTATE PE ACESTE.SI MUUUUUULTE,ALTELE.DOAR F.B.I.-UL SI D.L.A.F.-UL DACA LE MAI VINE DE HAC.
GUBERNA LU' COSTAN,CE SA MAI VORBIM.
4.   Apreciabil trimis de
(15 nov 2011, 16:02:54
D-le Rusu,apreciez perseverenta dv,sper sa aiba rezultate.In alta ordine de idei,cred ca marsavenia asta cu ridicarea masinilor a facut parte din sloganurile electorale ale actualului primar, ca doar primarul doar pt bunastarea contribuabililor lucreaza zi si noapte.Rusine !!Corect ar fi fost daca pt parcari neregulamentare politia sa fi dat amenzi,banii ar fi ajuns la buget si nu in buzunarul unor banditi.Apropo d-le primar cam cat???!!!
5.   DOVADa trimis de
(16 nov 2011, 08:20:05
Doar o mica dovada din multele abuzuri facut de politistii locali,oameni ai primarului,niste babalaci incompetenti, ordinari si PROSTI....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei