Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 nov 2011 - Anul XVI, nr. 270 (4868)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Costin:Am plătit greşeli în 2010-2011, când puterea a arătat că mişcarea sindicală e aproape zdrenţe

Marţi, 15 Noiembrie 2011 (18:02:49)

Preşedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat marţi că în 20 de ani a fost consolidată o mişcare sindicală de lideri, nu una socială autentică, toate aceste greşeli fiind plătite în 2010 şi 2011, când puterea a arătat că "mişcarea sindicală din România este aproape zdrenţe".

Blocul Naţional Sindical (BNS) a lansat marţi, la 20 de ani de la înfiinţare, o nouă platformă de organizare care pune în centru membrul de sindicat cu problemele lui, şi nu liderul, aşa cum a fost până în prezent.

"De 20 de ani mişcarea sindicală s-a consolidat ca o mişcare de lideri, nu ca o mişcare socială autentică. Am plătit în 2010 şi 2011 toate aceste greşeli, când puterea politică a demonstrat că mişcarea sindicală din România este aproape zdrenţe", a spus preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin.

Costin a precizat că noul format de organizare sindicală este un sistem complex, multifuncţional care operează atât în spaţiul real cât şi în cel virtual.

Liderul BNS a mai spus că primul pas al acestui proces constă în faptul că fiecare membru va trebui să readere la confederaţia sindicală şi va obţine o identitate digitală, acesta fiind noul său carnet de membru de sindicat, prin care va avea acces la o întreagă listă de servicii.

Costin a adăugat că sindicatele nu au doar rolul de a negocia contracte colective, ci trebuie să reprezinte fiecare membru de sindical şi să rezolve problemele fiecăruia.

Preşedintele BNS a mai spus că a prezentat această nouă platformă în urmă cu două luni Comisiei Europene, care s-a arătat foarte interesată şi a spus că vrea să vadă cum funcţionează concret.

Potrivit lui Costin, în prezent 40 la sută din acest nou sistem este operaţional. El a precizat că noul sistem cuprinde trei căi de comunicare, respectiv prin internet, telefon, BNS având propriul call center naţional, şi în scris, urmând ca organizaţia sindicală să aibă propriul ziar generalist, nu al sindicatului, care să devină o a treia cale de comunicare cu membrii săi.

Totodată, toţi cei care fac parte din BNS vor beneficia de asistenţă juridică, de consiliere juridică şi fiscală, de acces la programe de formare profesională.

BNS va avea propria universitate virtuală, din februarie 2012, dar şi procese educaţionale şi de formare, consiliere antidiscriminare, acces la cea mai mare bază de date cu oferte de locuri de muncă, posibilitatea de a obţine venituri suplimentare pentru cei care vor, precum şi un sistem de microfinanţare.

Noua platformă a fost lansată marţi, la Consiliul Naţional al BNS, organizat cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea confederaţiei. La eveniment au fost prezenţi şi Mircea Geoană, Ion Iliescu, Marian Vanghelie şi Matei Brătianu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Costin:Am plătit greşeli în 2010-2011, când puterea a arătat că mişcarea sindicală e aproape zdrenţe.
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Costin:Am plătit greşeli în 2010-2011, când puterea a arătat că mişcarea sindicală e aproape zdrenţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei