Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2009 - Anul XIV, nr. 189 (4175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hossu: Doar 10% din amenzile încasate de ITM se duc la buget, restul către un partid sau altul

Vineri, 14 August 2009 (19:01:21)

Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, vineri, că numai zece procente din amenzile încasate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) se duc la bugetul de stat, restul fiind direcţionate către diverse partide politice.

"Avem informaţii neoficiale - pentru că nimeni nu se riscă să confirme aşa ceva - că în instituţii de control ale statului, cum ar fi Inspecţia Muncii, există un ordin intern ca amenzile către societăţi să se reducă la o zecime din valoare, iar 25 la sută din suma iniţială să fie vărsată în conturile partidului X sau Y", a subliniat Hossu.

Liderul sindical a făcut această precizare în contextul concedierilor forţate anunţate de ministrul Gheorghe Pogea.

Liderul "Cartel Alfa" declarat că Guvernul trebuie mai întâi să elimine cheltuielile inutile din administraţie şi să îmbunătăţească gradul de colectare prin eliminarea evaziunii fiscale şi apoi să ia măsuri de reducere a cheltuielilor de personal, pe care să le discute cu sindicatele.

Bogdan Hossu sublinia că toate măsurile de reducere a cheltuielilor de personal din sectorul bugetar ar trebui luate doar în urma unor discuţii cu sindicatele şi a unei analize a sectorului bugetar.

Salariaţii din sectorul bugetar vor intra, între septembrie - noiembrie, în concediu fără plată, vor avea program de lucru redus la şase ore sau vor munci efectiv mai puţin cu echivalentul a 10 zile, ceea ce va aduce o economie la buget de 0,3% din PIB, a declarat ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

El a explicat că bugetarii vor intra în concediu fără plată, îşi vor reduce programului de lucru de la 8 la 6 ore sau timpul efectiv de muncă cu 10 zile prin alte variante.

Surse guvernamentale declarau, sâmbătă după-amiază, pentru MEDIAFAX, că, în discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional s-a convenit ca toţi bugetarii, atât din autorităţi locale şi centrale, cât şi instituţii descentralizate, să intre în concediu fără plată pe o perioadă de 2-3 săptămâni începând din septembrie până în noiembrie, măsură care ar aduce o economie la buget de 0,3% din PIB.

Surse din PSD au declarat luni că formaţiunea politică a obţinut, în negocierile cu FMI, eliminarea din textul scrisorii suplimentare a prevederii referitoare la disponibilizarea a 150.000 de angajaţi din adminstraţie, precum şi reducerea concediului fără plată de la trei săptămâni la zece zile.

În prezent, numărul bugetarilor este de aproximativ 1,4 milioane.

România a încheiat un acord stand-by cu FMI pe doi ani, pentru suma de 12,95 miliarde euro, bani care intră în rezerva BNR, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro. Prima tranşă de la FMI, de 5 miliarde de euro, a intrat în luna mai la rezerva BNR.

O misiune a FMI, condusă de Jeffrey Franks, a sosit la începutul lunii august la Bucureşti, pentru prima evaluare a acordului stand-by.

Delegaţia FMI a ajuns la un acord cu autorităţile române în privinţa măsurilor luate până în prezent şi ce este necesar de făcut în continuare, iar acesta trebuie supus aprobării boardului instituţiei financiare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hossu: Doar 10% din amenzile încasate de ITM se duc la buget, restul către un partid sau altul.
 Vizualizări articol: 606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hossu: Doar 10% din amenzile încasate de ITM se duc la buget, restul către un partid sau altul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei