Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2009 - Anul XIV, nr. 189 (4175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Discuţiile pe marginea sporului trebuie închise

Vineri, 14 August 2009 (13:57:13)

Preşedintele Traian Băsecu a declarat la începutul şedinţei de mediere între puterea judecătorească şi Executiv că problema sporurilor din justiţie trebuie închisă, întrucât există şi o radiografie făcută de Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Preşedintele a mai spus că în privinţa celeilalte probleme respectiv finanţarea justiţiei, aceasta a fost închisă, neexistând nicio problemă privind asigurarea funcţionării sistemului judiciar, rectificarea bugetară urmând să reflecte acest lucru.

La mediere, din partea CSM, participă preşedintele Consiliului Virgil Andreieş, vicepreşedinte Bogdan Licu, şi membrii Dan Lupaşcu, Anton Pandrea şi Liviu Dăscălescu, iar de cealaltă parte se află ministrul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, Cătălin Predoiu.

Prima şedinţă de mediere între cele trei puteri ale statului a avut loc în 28 iulie, când ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirma că dificultăţile de finanţare ale sistemului judiciar au fost pe alocuri exagerate, iar excesul de putere riscă să conducă la blocarea statului.

"Luăm în serios acest proces de mediere, este un exerciţiu de democraţie şi o oportunitate să readucem lucrurile la normal în sistemul judiciar. Reafirmăm necesitatea desfăşurării fără întreruperi a activităţii de judecată şi ne exprimăm speranţa că CSM se va ralia acestei poziţii în viitor", spunea ministrul.

Totodată, ministrul Predoiu arăta că dificultăţile de finanţare cu bunuri şi servicii ale sistemului judiciar au fost pe alocuri exagerate, dar Executivul va continua măsurile de rezolvare, până la acoperirea integrală a necesităţilor de finanţare.

"Rămân de discutat şi rezolvat problemele legate de salarizarea în sistemul judiciar, care va face obiectul unei şedinţe ulterioare de mediere. După cum s-a subliniat în timpul întrevederii, calea cooperării între puterile statului este singura care poate aduce soluţii, excesul de putere riscând să conducă la blocarea statului", a mai spus Predoiu.

Magistraţii au reclamat subfinanţarea sistemului judiciar, ei devenit însă mult mai vocali în momentul în care Curtea Constituţională a decis că este neconstituţional faptul că instanţele şi-au legiferat sporuri, implicit pe cel de 50 la sută pentru stres neuropsihologic.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Discuţiile pe marginea sporului trebuie închise.
 Vizualizări articol: 446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Discuţiile pe marginea sporului trebuie închise0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei