Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2009 - Anul XIV, nr. 189 (4175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Emoţii

400 de candidaţi încep luni examenul de bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 400 de absolvenţi de liceu intră de luni în focurile examenului de bacalaureat. Deocamdată s-au înscris 397 de candidaţi, atât din promoţia curentă, cât şi din promoţii anterioare, însă cifra ar putea să crească în urma înscrierii la bacalaureat a absolvenţilor de clasa a XII-a care vor promova corigenţele ce se susţin zilele acestea.
Pe 17 august are loc prima probă, cea la Limba şi literatura română – proba orală, pe 19 august urmează a doua probă orală, cea la Limba şi literatura modernă, iar pe 20 august candidaţii vor avea de susţinut prima probă scrisă, la Limba şi literatura română. Bacalaureatul continuă cu proba obligatorie a profilului pe 24 august, apoi pe 25 august, cu proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării, iar ultima probă scrisă va fi cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare corespunzătoare specializării, pe 26 august.
Afişarea rezultatelor se va face pe 28 august, după ce se depun contestaţiile, urmând ca pe 3 septembrie să se afişeze rezultatele finale.
Procentul de promovabilitate la sesiunea din vară a fost 94,53%.
Absolvenţii din învăţământul particular autorizat sau acreditat vor plăti pentru susţinerea bacalaureatului la stat taxa de 217 lei. Aceeaşi sumă de bani va fi achitată şi de către absolvenţii unor instituţii liceale de stat, dar care susţin pentru a treia oară bacalaureatul. Taxele se plătesc la şcolile unde au loc examenele şi au fost stabilite de Consiliul de administraţie al IŞJ Suceava într-o şedinţă la începutul lunii mai.
La nivel naţional, liderii de sindicat din educaţie iau în calcul posibilitatea boicotării examenului care începe luni. Nemulţumirea sindicaliştilor este legată de legea salarizării bugetarilor.
Gheorghe Şorodoc, preşedintele Sindicatului „Bucovina-Rădăuţi”, aşteaptă precizări de la nivel naţional şi spune că „profesorilor suceveni le vine foarte greu să nu participe la bacalaureat, din motive financiare. Având probleme cu salariile, este greu să te mai privezi şi de alţi bani”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 400 de candidaţi încep luni examenul de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
400 de candidaţi încep luni examenul de bacalaureat2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei