Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2009 - Anul XIV, nr. 189 (4175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiectul Codului Educaţiei a fost lansat, vineri, dezbaterii publice

Vineri, 14 August 2009 (15:46:35)

Proiectul Codului Educaţiei a fost lansat, vineri, pentru dezbaterea publică, pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI), urmând să fie analizat, timp de trei săptămâni de partenerii sociali, reprezentanţi ai părinţilor, elevilor, studenţilor.

Ministrul Educaţiei a declarat, joi, că noul cod al educaţie a fost elaborat împreună cu experţi, reprezentanţi ai sindicatelor, ai părinţilor şi elevilor şi că actul adună tot ceea ce înseamnă legislaţie pe învăţământ, asigură măsurile de reformă şi este un cod coerent care dă stabilitate.

"Pentru prima oară codul educaţiei cuprinde şi reglemetări referitoare la statutul elevilor şi studenţilor. Este o legea, ca oricare alta, perfectibilă", a mai spus Andronescu.

Ministrul Educaţiei declarat că acest cod va putea fi modificat, odată pus în dezbatere publică, acolo unde sunt nemulţumiri, astfel încât legea să aibă cea mai bună formă.

Andronescu a precizat că a lucrat cu partenerii sociali la legea descentralizării în învăţământ şi aceasta se regăseşte în codul educaţiei, iar reforma curriculară a început din ianuarie şi este de asemenea inclusă în cod.

Ministrul a mai spus că reforma evaluării cadrelor didactice şi a elevilor este cuprinsă în codul educaţiei, iar evaluarea va duce la creşterea performanţei şcolare.

"Am făcut în şapte-opt luni ce n-au făcut miniştii în patru - cinci ani. Miclea putea implementa aceste soluţii în perioada mandatului său", a afirmat Andronescu.

Proiectul privind codul educaţiei a fost discutat, miercuri, de Guvern în primă lectură şi urmează să fie pus în dezbatere publică pentru trei săptămâni, după care Executivul intenţionează să îşi asume răspunderea în Parlament.

Andronescu a spus, după şedinţa de Guvern, că acest cod al educaţiei va da stabilitate, predictibilitate, coerenţă şi va asigura progresul şcolar prin măsurile de reformă pe care le propune. Ministrul a precizat că la acest document au lucrat experţi de la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, rectori, prorectori, decani, prodecani, profesori, liderii principalelor federaţii sindicale, reprezentanţii studenţilor şi ai asociaţiilor de părinţi.

"Codul intră în dezbatere publică şi suntem deschişi opiniilor publice care se vor exprima. Codul aduce o mulţime de elemente de noutate, în primul rând stabileşte structura pe cicluri a învăţământului, ţinând seama şi de tradiţia învăţământului românesc, dar şi de ceea ce este modern în lume, pune accent începând de la educaţia timpurie, de la zero - trei ani şi până la finalizarea liceului", a mai spus Andronescu.

Studenţii s-au declarat mulţumiţi în mare parte de actuala formă a codului educaţiei care se referă la statutul studenţilor, obţinând reintroducerea prevederii privind subvenţia individuală pentru cazare care fusese eliminată iniţial.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul Codului Educaţiei a fost lansat, vineri, dezbaterii publice.
 Vizualizări articol: 413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul Codului Educaţiei a fost lansat, vineri, dezbaterii publice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei