Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2009 - Anul XIV, nr. 189 (4175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Disponibilizările vor fi făcute în funcţie de competenţe, dar şi de situaţia familială

Vineri, 14 August 2009 (13:57:52)

Disponibilizările din sistemul bugetar vor fi făcute în urma unei analize eficiente pe principiul competenţei, dar se va ţine cont şi de situaţia familială a unor funcţionari, pentru a nu fi trimişi acasă membrii aceleiaşi familii, a anunţat, vineri, premierul Emil Boc.

Boc a făcut aceste declaraţii întrebat fiind cum comentează declaraţiile şefului statului potrivit cărora nu este o soluţie trimiterea în concediu fără plată pentru zece zile a bugetarilor, iar angajaţii ar trebui testaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Testarea angajaţilor este parte componentă a reformei statului. Am făcut reforma agenţiilor şi este evident că cei care vor dispune disponibilizarea a peste 9.000 de oameni din structurile statului vor ţine cont de competenţe. Şi se va ţine cont şi de situaţia familială", a precizat Boc.

Premierul a explicat că, dacă există doi bugetari într-o familie angajaţi în aceeaşi instituţie va trebui să se ţină cont de acest lucru, pentru a putea asigura şi o sustenabilitate financiară a acestor familii în perioada de criză.

Boc a amintit că principiul de bază al reformei statului va fi criteriul competenţei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Tulcea, că nu crede că soluţia de a acorda bugetarilor zece zile de concediu fără plată este cea corectă, apreciind că ar trebui făcute testări ale angajaţilor, în baza cărora "cei foarte buni" să rămână, cei "slabi" să plece.

"Am văzut şi varianta pe care a lansat-o Guvernul, zece zile pe lună sau nu ştiu cât timp în care să nu se lucreze. Dacă vreţi să fiu foarte sincer, eu nu cred că asta este soluţia pentru că avem în administraţia locală foarte multă ineficienţă, ca şi în administraţia centrală. Presupun că Guvernul va lăsa la dispoziţia şefilor de instituţii dacă să disponibilizeze sau să trimită oamenii câte zece zile acasă. Va atenţionez că asta va însemna să-i plătiţi mai prost şi pe cei ineficienţi, şi pe cei foarte buni, şi cei foarte buni s-ar putea să vă plece în condiţiile astea. Soluţia corectă este, eu asta aş face, dacă aş fi primar sau ministru, testarea întregului personal pe chestiuni legate de ce are de făcut. Cei mai buni rămân, ceilalţi slabi pleacă. Pentru că ştim toţi că avem un balast în aparatul de stat", a declarat Traian Băsescu.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a afirmat, marţi, că salariaţii din sectorul bugetar vor intra, între septembrie - noiembrie, în concediu fără plată, vor avea program de lucru redus la 6 ore sau vor munci efectiv mai puţin cu echivalentul a 10 zile, ceea ce va aduce o economie la buget de 0,3% din PIB.

Obligativitatea bugetarilor de a lua concediu fără plată 10 zile, în ultima parte a anului, va fi legiferată printr-un act normativ ce va fi introdus în pachetul de legi pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului, în prima parte a lunii septembrie, susţin surse ministeriale.

Premierul Emil Boc a cerut Ministerului Justiţiei să analizeze forma legală prin care să fie promovat acest document, astfel încât acesta să nu contravină Codului Muncii şi legislaţiei în vigoare, au mai declarat sursele citate.

Restructurarea agenţiilor guvernamentale, decisă în şedinţa de miercuri a Executivului, presupune păstrarea a 113 agenţii dintr-un total de 226, cu reducerea a 10.544 de posturi bugetate, din care 8.971 sunt posturi ocupate, iar economiile la buget însumează 52 milioane euro anual.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Disponibilizările vor fi făcute în funcţie de competenţe, dar şi de situaţia familială.
 Vizualizări articol: 381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Disponibilizările vor fi făcute în funcţie de competenţe, dar şi de situaţia familială0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei