Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2009 - Anul XIV, nr. 189 (4175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cereri multe

Aglomeraţie la Paşapoarte, odată cu venirea „străinilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul Paşapoarte Suceava este luat zilnic cu asalt de sute de persoane. Aglomeraţia se datorează sosirii în ţară a sucevenilor plecaţi la muncă peste hotare şi care au timpul limitat pentru a-şi preschimba paşaportul sau pentru a le face copiilor un astfel de document.

 

În primele nouă zile lucrătoare ale lunii august, s-au înregistrat de două ori mai multe cereri faţă de perioada similară din luna iulie. În medie, au solicitat un paşaport 358 de persoane în fiecare zi, ceea ce a determinat apariţia cozilor şi creşterea timpului de aşteptare pentru depunerea documentelor şi preluarea imaginilor.
În perioada 1-13 august, funcţionarii Serviciului Paşapoarte Suceava au primit 3.223 de cereri pentru eliberarea de paşapoarte, faţă de 1.650 de solicitări în aceeaşi perioadă a lunii anterioare.
„Majoritatea cererilor sunt pentru minori sub 14 ani, ceea ce înseamnă o aglomeraţie suplimentară, deoarece este nevoie atât de prezenţa copilului, cât şi a părinţilor. Lucrăm permanent cu trei staţii de preluare a imaginilor, dar chiar şi aşa timpul de aşteptare a crescut, de aceea îi rugăm pe solicitanţi să dea dovadă de puţină înţelegere”, a declarat comisarul şef Dan Hoffman, şeful Serviciului Paşapoarte Suceava.
Dintre solicitanţii de paşapoarte, majoritatea optează pentru varianta plăţii taxei de urgenţă, ceea ce înseamnă că în două ore de la preluarea imaginilor şi depunerea documentelor îşi pot ridica actul de la ghişeul de eliberare.

 

A crescut şi numărul contravenţiilor

Creşterea numărului de cereri pentru eliberarea de paşapoarte a coincis şi cu sporirea contravenţiilor. Acestea vizează în special cazurile de deteriorare a paşaportului, iar în primele zile din august au fost 23 de situaţii, sancţiunile aplicate ridicându-se la 1.040 de lei, faţă de 17 contravenţii în perioada similară din cursul lunii iulie 2009.
În schimb, sucevenii care au primit restricţii de circulaţie sunt mai puţini în prima jumătate din august faţă de luna trecută. Dacă în iulie au fost 14 situaţii de acest gen, până în prezent s-au consemnat doar şapte situaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aglomeraţie la Paşapoarte, odată cu venirea „străinilor”.
 Vizualizări articol: 1495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aglomeraţie la Paşapoarte, odată cu venirea „străinilor”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei