Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 aug 2009 - Anul XIV, nr. 189 (4175)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatele: Poliţiştii îşi pot lua concediu în perioada alegerilor prezidenţiale

Vineri, 14 August 2009 (13:56:49)

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Marian Gruia, a spus, vineri că poliţiştii îşi pot lua concediu fără plată în perioada alegerilor prezidenţiale, dar speră să nu fie forţaţi să ajungă în această situaţie, pentru că va creşte infracţionalitate.

"Orice poliţist poate sta acasă cele zece zile fără plată în campania electorală şi în ziua alegerilor prezidenţiale, pentru că, potrivit legii, concediul fără plată se acordă la cerea angajatului, nu la cererea guvernanţilor", a declarat liderul SNPPC.

Marin Gruia a precizat că speră să nu se ajungă în această situaţie, pentru că "infractorii îşi vor face de cap prin România".

Obligativitatea bugetarilor de a lua concediu fără plată 10 zile, în ultima parte a anului, va fi legiferată printr-un act normativ care va fi introdus în pachetul de legi pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului, în prima parte a lunii septembrie, susţin surse ministeriale.

"Guvernul va iniţia un act normativ prin care se va introduce obligativitatea personalului din sectorul bugetar de a lua concediu fără plată, 10 zile, în ultima parte a anului, actul normativ urmând a fi introdus în pachetul de legi pe care Guvernul intenţionează să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului, în septembrie", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse ministeriale.

Premierul Emil Boc a cerut Ministerului Justiţiei să analizeze forma legală prin care să fie promovat acest document, astfel încât acesta să nu contravină Codului Muncii şi legislaţiei în vigoare, au mai declarat sursele citate.

Aceleaşi surse au menţionat că s-a discutat în Guvern eventualitatea modificării Codului Muncii sau acordarea unei perioade de negociere a contractului colectiv de muncă, astfel încât introducerea în actul normativ a celor 10 zile de concediu fără plată să fie posibilă.

Potrivit surselor citate, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, analizează forma juridică a propunerii.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe pachetul de legi privind restructurarea agenţiilor, legea salarizării unice în sistemul bugetar, pachetul de legi ale educaţiei şi legea pensiilor, ca efort de reformare a statului român, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a afirmat, marţi, că salariaţii din sectorul bugetar vor intra, între septembrie - noiembrie, în concediu fără plată, vor avea program de lucru redus la 6 ore sau vor munci efectiv mai puţin cu echivalentul a 10 zile, ceea ce va aduce o economie la buget de 0,3% din PIB.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele: Poliţiştii îşi pot lua concediu în perioada alegerilor prezidenţiale.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicatele: Poliţiştii îşi pot lua concediu în perioada alegerilor prezidenţiale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei