Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mar 2008 - Anul XIII, nr. 56 (3737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Modificările repetate ale instituţiilor din Cpp s-au repercutat negativ asupra anchetelor

Vineri, 7 Martie 2008 (14:01:29)

Noul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, vineri, că repetatele modificări ale Codului de procedură penală (Cpp) din perioada 2005-2006 s-au repercutat negativ asupra anchetelor penale, cadrul instituţional fiind factorul cheie în realizarea unei justiţii eficiente şi independente. 
  "De aceea, definitivarea Codului de procedură penală este un obiectiv prioritar - în condiţiile în care repetatele modificări din perioada 2005-2006 (când ministru al Justiţiei era Monica Macovei-n.r.) ale principalelor instituţii din Codul de procedură penală s-au repercutat negativ asupra anchetelor penale -, precum şi crearea unui suport legislativ şi instituţional eficient, funcţional şi unitar", a afirmat Cătălin Predoiu, fost avocat, numit în urmă cu o săptămână ministru al Justiţiei.

Predoiu a recunoscut faptul că informaţiile primite într-un timp extrem de scurt de la preluarea mandatului i-a confirmat o stare de fapt care îi era cunoscută.

"Justiţia este la baza tuturor lucrurilor într-o societate democratică, iar ordinea juridică a unui stat de drept presupune în primul rând promovarea unei justiţii independente, a unei politici penale viabile, realiste, adaptate realităţilor naţionale, dar şi cooperării europene şi internaţionale în domeniu. Acţiunile Ministerului Justiţiei, delimitate de Constituţie şi legile statutare, se vor subsuma acestui obiect", a spus Cătălin Predoiu.

Noul ministru al Justiţiei a arătat că o altă problemă stringentă este cea a deficitului de personal, arătând că în următoarea perioadă se va implica în organizarea selecţiilor pentru formularea nominalizărilor în vederea ocupării funcţiilor de conducere vacante de la nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Condiţionalitatea numărul 1 cerută de Comisia Europeană este implementarea unei strategii coerente de resurse umane în sistemul judiciar.

"Există aproximativ 340 de posturi vacante de procurori la nivelul parchetelor locale. După unele statistici, un procuror de la nivelul Parchetului instanţei supreme dispune în medie de aproximativ 40-50 de ore pentru rezolvarea unui caz, iar la nivelul parchetelor locale media este mai mică, de numai cinci ore pentru un astfel de caz, ceea ce este desigur inacceptabil", a spus ministrul Predoiu.

Noul ministru a susţinut că, în şedinţa de joi a Consiliului Superior al Magistraturii, Ministrul Justiţiei şi-a exprimat acordul pentru elaborarea urgentă a unui proiect de act normativ care să faciliteze şi să urgenteze recrutarea de noi procurori şi încadrarea lor pe posturile vacante la nivelul parchetelor locale.

"Ocuparea acestor posturi ar conduce la creşterea calităţii activităţii procurorilor şi la relaxarea condiţiilor în care aceştia lucrează", a afirmat demnitarul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Modificările repetate ale instituţiilor din Cpp s-au repercutat negativ asupra anchetelor.
 Vizualizări articol: 513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Modificările repetate ale instituţiilor din Cpp s-au repercutat negativ asupra anchetelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu ciuperci în crustă 4 porţii - 70 minute 1 pui potrivit1 lingură făină2 linguri unt1 lingură ulei2 cepe250g ciuperci50ml vin alb100ml smântână1 lingură pătrunjel verde1 lămâie1 ou200g aluat de foitaj Dezosaţi puiul şi... Citeşte