Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mar 2008 - Anul XIII, nr. 56 (3737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Funar: Legea privind introducerea votului uninominal s-a născut moartă

Vineri, 7 Martie 2008 (14:35:15)


Secretarul general al PRM, senatorul Gheorghe Funar, consideră că legea privind introducerea votului uninominal "s-a născut moartă" şi că a fost "o păcăleală" din partea majorităţii liderilor de partide, cu excepţia PRM, tranmsite corespondentul MEDIAFAX.
  "I-au păcălit pe alegători cu aşa-zisa reformare a clasei politice. În realitate nu avem de-a face cu alegerea, prin vot uninominal, a parlamentarilor. Nu este vorba despre vot uninominal, pentru că din viitorii cei peste 400 de senatori şi deputaţi, dacă vor fi 10-15 aleşi din primul tur de scrutin”, a declarat Funar, vineri, într-o conferinţă de presă.

El a reclamat reintroducerea, la redistribuirea voturilor, a sistemului Hondt, care a fost abandonat după alegerile din 2000 pentru că permitea alegerea, ca parlamentar, a unui candidat care nu a avea niciun vot.

Gheorghe Funar i-a acuzat pe parlamentarii care au refuzat să semneze pentru sesizarea Curţii Constituţionale că au încălcat jurământul pe Biblie depus la învestirea în funcţie.

"Am constatat, cu surprindere, că toţi vor să nu se aplice această lege, pentru că nu o consideră constituţională, dar nu au voie de la preşedinţii de partide să semneze tabelul cu sesizarea CC. Au pus mai presus dispoziţia de partid decât jurământul pe Biblie, care spune că trebuie respectată Constituţia”, a explicat secretarul general al PRM.

Vicepreşedintele executiv al PRM, Lucian Bolcaş, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că sesizarea privind legea votului uninominal este depusă la Curtea Constituţională. El a arătat că sesizarea a fost semantă de 26 de senatori PRM şi PC, dar şi de un senator independent, în persoana lui Dan Claudiu Tănăsescu.

Bolcaş a subliniat că sesizarea a fost semantă de senatorii PC, şi nu de către deputaţii conservatori, care au votat în favoarea acestei legi. El a arătat că senatorii PC au beneficiat de dreptul lor de a se pronunţa asupra acestei legi, în condiţiile în care ei nu au dezbătut legea şi nici nu au votat-o, legea trecând în mod tacit de Senat.

Potrivit lui Bolcaş, sesizarea reprezintă o cerere de examinare globală a Legii privind introducerea votului uninominal, axată pe 6 puncte esenţiale care fac referire directă la 12 articole ale legii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Funar: Legea privind introducerea votului uninominal s-a născut moartă.
 Vizualizări articol: 596 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Funar: Legea privind introducerea votului uninominal s-a născut moartă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu ciuperci în crustă 4 porţii - 70 minute 1 pui potrivit1 lingură făină2 linguri unt1 lingură ulei2 cepe250g ciuperci50ml vin alb100ml smântână1 lingură pătrunjel verde1 lămâie1 ou200g aluat de foitaj Dezosaţi puiul şi... Citeşte