Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mar 2008 - Anul XIII, nr. 56 (3737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu acuză existenţa unui tandem procuror-judecător în cazul dosarelor cu erori de procedură

Vineri, 7 Martie 2008 (15:28:13)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la bilanţul Ministerului Public, că există o legătură între procurorii care comit erori de procedură în dosare penale şi judecătorii care întârzie retrimiterea la parchete a acestor dosare, astfel explicându-se încrederea scăzută în magistraţi.
  În opinia lui Băsescu, este "inadmisibil" că au existat în 2007 dosare instrumentate la nivelul cel mai înalt al parchetelor care s-au întors de la instanţe pentru nerespectarea procedurilor.

Preşedintele a spus că aceste erori sunt nepermise şi probează că există lipsă de profesionalism şi la acest nivel.

"Nu suspectez rea credinţă, nu suspectez nerespectarea procedurilor pentru ca dosarul să se blocheze, dar am obligaţia ca şef al statului să spun că aspectul este de neprofesionalism", a spus Băsescu.

El a adăugat că "s-a intrat într-un tandem: nerespectare a procedurilor de către procurori şi o anume abordare a judecătorilor, pentru că sunt dosare penale cu erori de procedură ţinute de judecători câte un an şi jumătate ca să se constate nerespectrea integrală a procedurii".

"Mă întreb cât de corect a fost şi domnul judecător sau doamna judecător când a ţinut un an şi jumătate un dosar penal cu vicii de procedură şi abia pe urmă le-a trimis înapoi la parchet. Nu este momentul pentru o analiză a activităţii instanţelor, dar există o legătură deplină între procurori şi judecători, care are ca rezultat o încredere scăzută a populaţiei în procurori, în judecători, în magistraţi în general", a spus Băsescu.

El a precizat însă că, potrivit unei analize sociologice bazate pe un sondaj şi prezentată de procurorul general la bilanţ, 39% dintre repondenţi au acordat un nivel de încredere bun şi foarte bun procurorilor.

"Staţi bine faţă de politicieni, chiar foarte bine. (...) Păi, ce politician nu ar vrea un nivel de încredere de 39%?", a spus Băsescu.

În opinia sa, procurorii trebuie să valorifice în continuare încrederea populaţiei în ei, precizând că aceasta este "consistent mai mare" faţă de cea în politicieni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu acuză existenţa unui tandem procuror-judecător în cazul dosarelor cu erori de procedură.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu acuză existenţa unui tandem procuror-judecător în cazul dosarelor cu erori de procedură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu ciuperci în crustă 4 porţii - 70 minute 1 pui potrivit1 lingură făină2 linguri unt1 lingură ulei2 cepe250g ciuperci50ml vin alb100ml smântână1 lingură pătrunjel verde1 lămâie1 ou200g aluat de foitaj Dezosaţi puiul şi... Citeşte