Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mar 2008 - Anul XIII, nr. 56 (3737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: S-a mediatizat că Hayssam a plecat ca un boier, de fapt a plecat târându-se printre oi

Vineri, 7 Martie 2008 (13:56:57)


Preşedintele Traian Băsescu a atras atenţia, vineri, la bilanţul Ministerului Public, că a fost foarte mediatizat faptul că "un terorist", respectiv Omar Hayssam, a plecat din ţară "ca un boier", când de fapt el a plecat "târându-se printre oi". 
  Băsescu a spus că nu se poate abţine să nu se refere la un caz deja judecat, în care "un terorist" a fost mediatizat ca şi cum a plecat din România cu avionul ca un boier, când de fapt acesta a părăsit România "târându-se între oi".

Potrivit lui Băsescu, cei care i-au dat lui Omar Hayssam IPRS Băneasa, Foresta Nehoiu şi "pădurile patriei", care l-au luat pe acesta în avion, au avut interesul să se producă o decredibilizare a procurorilor şi judecătorilor şi a factorului politic de astăzi, care era interesat de rezolvarea legală a procesului.

Şeful statului a spus că în acest caz există interese politice pentru dezinformarea populaţiei.

Băsescu i-a avertizat pe magistraţii prezenţi la bilanţ că vor avea o mare luptă cu o parte din media în tendinţa justiţiei de a cerceta probele legate de modul în care "infractorul" Omar Hayssam a părăsit România.

"Cei pe care i-a hrănit cu bani, cei care voiau să-l facă parlamentar vor să vă determine să nu-l judecaţi, să nu se ajungă la o concluzie despre modul cum a plecat", a conchis Traian Băsescu.

Sirianul Omar Hayssam i-a declarat telefonic procurorului DIICOT, Ciprian Nastasiu - care l-a deferit justiţiei pentru răpire - că a plecat din România "ca un domn, cu capul sus, la costum, aranjat, parfumat", cu ajutorul unui paşaport cu identitate falsă şi alt "look", de pe Otopeni.

Mai multe convorbiri telefonice dintre procurorul de caz Ciprian Nastasiu şi sirianul Omar Hayssam, înregistrate autorizat de Serviciul Român de Informaţii, au fost declasificate şi folosite în procesul armatorului Mustafa Tartoussi, cel care l-ar fi ajutat pe sirian să părăsească România la bordul navei sale, caz judecat de Curtea de Apel Bucureşti. Înterceptările au fost realizate în perioada 14 august -18 septembrie 2006.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: S-a mediatizat că Hayssam a plecat ca un boier, de fapt a plecat târându-se printre oi.
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: S-a mediatizat că Hayssam a plecat ca un boier, de fapt a plecat târându-se printre oi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu ciuperci în crustă 4 porţii - 70 minute 1 pui potrivit1 lingură făină2 linguri unt1 lingură ulei2 cepe250g ciuperci50ml vin alb100ml smântână1 lingură pătrunjel verde1 lămâie1 ou200g aluat de foitaj Dezosaţi puiul şi... Citeşte