Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mar 2008 - Anul XIII, nr. 56 (3737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Desemnare

Mircea Rusu va candida din partea PD-L pentru primăria Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Omul de afaceri Mircea Rusu va candida din partea PD-L pentru funcţia de primar al municipiului Vatra Dornei.

Lansarea oficială a candidaturii va avea loc duminică, 9 martie a.c., la Casa de Cultură din Vatra Dornei, eveniment la care vor participa preşedintele PD-L Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, deputaţii Dumitru Pardău şi Romică Andreica, precum şi alţi reprezentanţi din conducerea democrat liberalilor suceveni.

Director de peste 10 ani al uneia dintre cele mai mari unităţi de prelucrare a lemnului din bazinul Dornelor, SC REGNAFOR SA Vatra Dornei, Mircea Rusu a declarat că s-a decis să se înscrie în lupta electorală, considerând că experienţa sa managerială poate fi folosită pentru dezvoltarea acestui municipiu.

„Candidatura reprezintă concretizarea unor gânduri şi planuri mai vechi. Mi-am spus că dacă o să reuşesc ca om de afaceri, astfel încât firma pe care o conduc să ajungă la stabilitate din punct de vedere economic şi să aibă o dezvoltare concretă, să mă implic şi în politică, pentru a candida la funcţia de primar al municipiului Vatra Dornei. Am primit o ofertă de a candida din partea unui partid serios, PD-L, şi m-am decis să candidez la aceste alegeri”, ne-a precizat Mircea Rusu.

 

Regnafor şi-a dezvoltat activitatea de la privatizare şi până în prezent

Mircea Rusu ocupă funcţia de director al SC Regnafor începând din 1998, an în care firma s-a privatizat. De atunci, explică el, preocuparea principală a conducerii acestei unităţi a fost dezvoltarea activităţii, în special prin investiţii în retehnologizare, astfel încât produsele oferite să fie de cea mai bună calitate.

Având ca obiect principal de activitate exploatarea, transportul şi prelucrarea primară a lemnului, firma dorneană a reuşit, după privatizare, să devină una dintre cele mai reprezentative unităţi de profil din bazinul Dornelor.

Mircea Rusu a explicat că numai în perioada 2000-2007 firma a investit 44 de miliarde de lei vechi în retehnologizare, astfel încât cheresteaua produsă să fie competitivă atât pe piaţa internă, dar în special pe cea externă.

Astfel se face că în momentul de faţă aproximativ 90% din producţia firmei din Vatra Dornei este destinată exportului, partenerii cei mai importanţi fiind din Libanul, Arabia Saudită, Iordania, Siria, Egipt, Tunisia, Maroc, dar şi din mai multe ţări europene, precum Germania, Italia şi Austria.

De asemenea, Mircea Rusu a precizat că încă de la privatizare, firma pe care o conduce a avut o evoluţie ascendentă din punct de vedere al cifrei de afaceri şi profitului, astfel încât în anul 2001, SC Regnafor SA Vatra Dornei a obţinut locul III la nivel naţional, la categoria întreprinderi mari din domeniul prelucrării lemnului. Mai mult, societatea dorneană a reuşit ca în toţi ani de după privatizare să obţină primul loc la nivelul judeţului Suceava în cadrul Topului Firmelor Bucovina.

„Societatea noastră s-a dezvoltat în mod continuu de la privatizare încoace. Demn de remarcat este faptul că în momentul de faţă avem asigurată cantitatea de lemn pentru desfăşurare în bune condiţii a activităţii pentru întreg anul 2008. Şi mai mult, intenţionăm să alocăm şi resurse importante pentru a investi în dezvoltarea societăţii”, a spus Mircea Rusu.

El a adăugat că în anul 2007 firma pe care o conduce a avut o cifră de afaceri de 160 miliarde de lei vechi, şi a preconizat că aceasta va creşte în cursul acestui an cu peste 10%.

 

Dispus să lase afacerile pentru administraţie

În ceea ce priveşte candidatura pentru funcţia de primar al municipiului Vatra Dornei, Mircea Rusu a precizat că experienţa pe care o are în domeniul afacerilor va reprezenta un avantaj în condiţiile în care va obţine funcţia pe care o vizează.

„Activitatea de manager mi-a permis să acumulez experienţa necesară, în domeniul economiei de piaţă, în tehnica negocierii, dar şi în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene. Consider că acest ultim aspect este unul extrem de important, şi voi lupta pentru atragerea fondurilor europene, având deja făcut un curs  de specializare în accesarea finanţărilor nerambursabile, dar şi pentru managementul şi întocmirea proiectelor”, a spus Mircea Rusu.

El a mai adăugat că pe lângă activitatea în domeniul afacerilor, are şi experienţă în administraţia locală, în condiţiile în care în perioada 2000 – 2004 a fost consilier local în Vatra Dornei, iar între anii 2004 – 2006 a ocupat un fotoliu de consilier judeţean sucevean.

„Municipiul Vatra Dornei are nevoie de un primar implicat care să cunoască problemele cu care se confruntă dornenii. Voi prelua proiectele bune care sunt în curs de execuţie şi de finanţare, şi în plus voi veni cu altele, pe care le voi considera necesare în reuşita dezvoltării oraşului. Şi nu în ultimul rând, vreau să spun că în activitatea mea voi miza foarte mult pe sprijinul politic, pe această axă Vatra Dornei – Suceava, cu domnul Gheorghe Flutur ca preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi Bucureşti – cu dorneanul nostru Dumitru Pardău ca deputat de Suceava. Consider că am pregătirea, forţa şi priceperea necesară pentru a reda municipiului Vatra Dornei frumuseţea şi strălucirea unei staţiuni turistice moderne”, a mai spus Mircea Rusu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mircea Rusu va candida din partea PD-L pentru primăria Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Mircea Rusu va candida din partea PD-L pentru primăria Vatra Dornei2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vise de pupincurist trimis de
( 7 mar 2008, 12:23:54
Viseaza frumos rusnacu, numai ca pana la a vrea mai trebuie sa si poata, iar sprijin din partea celor enumerati de dumnealui n-o sa poata beneficia deoarece aschimodiile PLD-isto-basesciene or sa fie undeva la cescut porci. Nu mai visati comunistilor, securistilor, secaturilor, ca n-o sa prindeti nimic. La cotet cu voi, neobrazatilor.
2.   Cadre de viitor trimis de
( 7 mar 2008, 15:36:24
Da, domnule Stan Patitu', visam sa avem un primar destoinic in persoana d-lui Mircea Rusu si un vice pe masura, dl Teo Pintescu, care oricum are un sut in spata posterioara de la IMR si n-o sa ramana somer, taman acu, cand si-a desavarsit studiile universitare. Uite cum ne asiguram noi rezerva de cadre!!!
3.   Hoti trimis de
( 7 mar 2008, 18:18:37
doi hoti care au furat . rusu a furat de la bernat iar pintescu de la imr crucea doi comunisti hooooooooo......
4.   La munca trimis de
( 7 mar 2008, 20:32:51
La munca cu voi,la cules capsuni in Spania sau in costructii in Italia sa veniti si voi in sicrie acasa cum vin copiii oamenilor care au plecat sa castige o bucatica de paine pentru familiile lor.La munca toti parazitii ce sug sangele poporului roman,nu in politica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5.   Pt. DORNEAN OPTIMIST trimis de
( 8 mar 2008, 01:58:09
Ti-am recunoscut stilul si te-am recunoscut si pe tine. Daca ai niste informatii eronate luate disparat de pe la membrii PL-D Vatra Dornei , nu cred ca e frumos sa le arunci pe piata pentru a intoxica opinia publica. Cum poti arunca zvonul cu Pintescu viceprimar , cand nici macar nu a inceput campania electorala, stiut fiind ca viceprimarul se alege din randul consilierilor locali, validati in urma scrutinului electoral!Cat despre spaima ta pe care vrei sa o transmiti celorlalti cititori , te pot scapa eu de ea. E simplu . E ca la televizor . Daca nu-ti place figura unui prezentator, ai telecomanda la indemana ! Nu e nevoie sa-ti chemi toti vecinii din cartier ca sa spargeti televizorul !!!
6.   Pentru Stan Patitu trimis de
( 8 mar 2008, 02:05:20
Cred ca numele tau ar trebui sa fie STAN NESIMTITU la un asemenea limbaj.Si cred ca mai ai pretentia ca noi ceilalti cititori sa-ti citim mizeriile de mesaje ! Ceva mai multa educatie si bun simt nu ti-ar strica ! Chiar deloc !
7.   Proverb plin de intelepciune trimis de
( 8 mar 2008, 02:17:11
Cainii latra , ursul trece ! Va fi viitorul Primar in legislatura 2008-2012 ! Acum scheunati !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu ciuperci în crustă 4 porţii - 70 minute 1 pui potrivit1 lingură făină2 linguri unt1 lingură ulei2 cepe250g ciuperci50ml vin alb100ml smântână1 lingură pătrunjel verde1 lămâie1 ou200g aluat de foitaj Dezosaţi puiul şi... Citeşte