Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mar 2008 - Anul XIII, nr. 56 (3737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agricultura scoate la licitaţie până la 200 mil. euro, credite avantajoase pentru agricultori

Vineri, 7 Martie 2008 (14:38:20)

  Ministerul Agriculturii va scoate la licitaţie o sumă cuprinsă între 100 milioane euro şi 200 milioane euro către băncile comerciale, în vederea acordării de credite pentru agricultori, în condiţii mai avantajoase faţă de cele din piaţă, a declarat, vineri, ministrul de resort, Dacian Cioloş.

Suma destinată acestei componente de susţinere a agricultorilor va fi stabilită în perioada imediat următoare, în funcţie şi de fondurile asigurate de Ministerul Economiei şi Finanţelor, a afirmat Cioloş într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că împrumuturile din aceste fonduri vor avea o dobândă sub cea a pieţei, precum şi termene de rambursare şi perioada de graţie mai mari decât cele uzuale.

Creditele sunt destinate co-finanţării proiectelor contractate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), şi reprezintă continuarea programului "Fermierul", un sistem similar care a funcţionat pentru proiectele SAPARD.

Prin acest program, agricultorii vor contracta credite de la instiuţiile bancare cu care Ministerul Agriculturii încheie un acord, adică acele bănci care vor fi selectate în urma licitaţiei. Băncile creditează agricultorii în cuantumul sumei scoase de minister la licitaţie, şi oferă în schimb condiţii avantajoase, respectiv costuri reduse.

"Băncile acordă credite în cuantumul sumei respective şi pun la bătaie banii Ministerului Agriculturii, dar creditele sunt acordate în condiţii avantajoase", a explicat Cioloş.

Pentru programul "Fermierul", derulat pentru finanţarea beneficiarilor SAPARD, băncile participante au fost BRD- Groupe Societe Generale, Banca Comercială Română (BCR), Banca Comercială Carpatica (BCC) şi Casa de Economii şi Consemnaţiuni (CEC), iar primele plăţi au fost realizate în luna martie 2006.

Cioloş a precizat că Ministerul Agriculturii este interesat ca numărul de beneficiari de credite avantajoase să fie mai mare decât în cazul SAPARD, fiind incluse noi categorii de fermierii.

"Noi vrem să facilităm accesul şi unor noi categorii de beneficiari, în speţă fermierii mici, la aceste credite, pentru că în cazul SAPARD mai mult cei mari şi mijlocii au avut acces. De asemenea ne interesează promovarea creditelor pentru formele asociative", a declarat ministrul Agriculturii.

Cioloş s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanţii băncilor, discuţiile vizând finanţarea agriculturii. La întâlnire au participat reprezentanţii BRD, CEC, Banca Carpatica, Bancpost, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, Unicredit Ţiriac Bank, Romanian International Bank (RIB), Eximbank, ATE Bank, Alpha Bank, ING şi BCR, precum şi premierul Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agricultura scoate la licitaţie până la 200 mil. euro, credite avantajoase pentru agricultori.
 Vizualizări articol: 633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agricultura scoate la licitaţie până la 200 mil. euro, credite avantajoase pentru agricultori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu ciuperci în crustă 4 porţii - 70 minute 1 pui potrivit1 lingură făină2 linguri unt1 lingură ulei2 cepe250g ciuperci50ml vin alb100ml smântână1 lingură pătrunjel verde1 lămâie1 ou200g aluat de foitaj Dezosaţi puiul şi... Citeşte