Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 mar 2008 - Anul XIII, nr. 56 (3737)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

în municipiul Suceava

Soluţii pentru problema repartitoarelor

Discuţiile cu asociaţiile de proprietari şi cu unii reprezentanţi ai societăţilor furnizoare de utilităţi, pe tema repartitoarelor de costuri la încălzire, reprezintă o problemă importantă a acestei săptămâni.

Cu privire la modul de funcţionare a relaţiilor dintre asociaţiile de proprietari şi firmele prestatoare de servicii, care montează repartitoare, am rămas surprins să constat că aproximativ 20% dintre asociaţiile reprezentate la ultima şedinţă organizată la Primărie au un contract cu firmele de repartitoare, deşi, în conformitate cu ordinul ANRSC 233 din 2004, este obligatoriu ca asociaţia de proprietari să se implice în această problemă a montării repartitoarelor de costuri pentru încălzire.

Mai mult decât atât, asociaţiile de proprietari aveau obligaţia să discute această problemă în cadrul adunării generale a proprietarilor, să culeagă mai multe oferte de la societăţile prestatoare de astfel de servicii şi, în final, să decidă asupra unei oferte. Se pare că nu s-a întâmplat acest lucru, iar firmele de repartitoare au tratat doar cu şefii de scară.

Ne aflăm în faţa unei situaţii delicate. Sistemul nu este atât de rău precum au declarat unele oficialităţi sucevene, ci a fost aplicat greşit.

Chiar dacă Primăria nu este implicată direct în aceste contracte semnate de proprietari şi firmele de repartitoare, am decis să ne implicăm toţi cei plătiţi din banii publici, primar, preşedinţi şi administratori de asociaţii, în rezolvarea acestor probleme ale cetăţenilor.

În acest sens, se va întocmi un Regulament privind exploatarea sistemului de repartizare a costurilor pentru încălzirea în sistem centralizat în imobile de tip condominiu, pe care îl vom supune aprobării Consiliului Local.

Prin acest regulament vor deveni obligatorii încheierea de contracte între asociaţiile de proprietari şi firmele prestatoare şi citirea repartitoarelor de către firmele prestatoare.

Cel mai corect este ca citirea repartitoarelor să se facă de reprezentanţi ai acestor firme, mai ales că aceste societăţi percep comisioane pentru citirea lunară a repartitoarelor. Astfel, ar dispărea şi erorile de citire ce apar fie din neştiinţă, fie în mod intenţionat.

Asociaţiile de proprietari vor avea obligaţia ca, lunar, în colaborare cu firmele de repartitoare, să afişeze, la fiecare scară, data şi ora la care se va face citirea.

Cel mai important aspect, solicitat şi de preşedinţii asociaţiilor de proprietari, este inventarierea corpurilor de încălzire din apartamente şi a suprafeţelor aferente, atât în locuinţele prevăzute cu sisteme de repartizare a costurilor, cât şi în cele fără repartitoare, astfel încât să se poată face o repartizare corectă a costurilor.

Primăria va urmări, prin Serviciul asociaţii de proprietari, aplicarea acestui regulament, în aşa fel încât cetăţenii din municipiul Suceava să plătească valori cât mai apropiate de ceea ce consumă. Acolo unde vor fi cazuri de rea voinţă din partea cetăţenilor care refuză să deschidă uşa echipei de control, facturarea se va face în sistem pauşal, indiferent dacă în locuinţa respectivă există sau nu repartitoare, astfel încât să-i constrângem să respecte prevederile acestui regulament.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Soluţii pentru problema repartitoarelor.
 Vizualizări articol: 8203 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Soluţii pentru problema repartitoarelor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pui cu ciuperci în crustă 4 porţii - 70 minute 1 pui potrivit1 lingură făină2 linguri unt1 lingură ulei2 cepe250g ciuperci50ml vin alb100ml smântână1 lingură pătrunjel verde1 lămâie1 ou200g aluat de foitaj Dezosaţi puiul şi... Citeşte