Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2008 - Anul XIII, nr. 18 (3699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian: Sumele din tranzacţii imobiliare, la bugetul de stat pentru un echilibru între regiuni

Miercuri, 23 Ianuarie 2008 (19:56:20)

Sumele colectate prin aplicarea taxei asupra tranzacţiilor imobiliare au fost transferate de la bugetele locale la bugetul de stat pentru a fi realocate către comunităţi mai sărace şi a diminua dezechilibrele între diferite regiuni, a declarat ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

  "Dorind să avem autonomie locală, am transferat o parte din impozite către administraţia locală. Numai că administraţia locală din România este extrem de inegal dezvoltată, nu doar între regiuni. A spori dezechilibrele prin transferuri de la bugetul statului exclusiv către comunităţile mari şi a condamna la sărăcie perpetuă comunităţile mici nu mi se pare modul cel mai corect de a aborda destinul acestei naţiuni. Acesta si nu altul este motivul pentru care am decis ca această cotă pe venituri din tranzacţii imobiliare să fie realocată prin intermediul bugetului de stat către comunităţile mai sărace. Este un gest minim de solidaritate pe care ar trebui să-l înţelegă şi primarii comunităţilor mari", a afirmat Vosganian.

Aociaţia Municipiilor din România (AMR) ar putea ataca în contencios Codul Fiscal, dacă Guvernul nu va preciza, în termen de 7 zile, dacă menţine sau renunţă la forma actuală a taxei pentru tranzacţii imobiliare, a anunţat, luni, preşedintele acestei asociaţii, democrat-liberalul Adriean Videanu.

El a susţinut că transferul către bugetul naţional a sumelor obţinute din aplicarea acestei taxe reprezintă "disperarea Guvernului de a atrage resurse pentru echilibrarea deficitului".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: Sumele din tranzacţii imobiliare, la bugetul de stat pentru un echilibru între regiuni .
 Vizualizări articol: 647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian: Sumele din tranzacţii imobiliare, la bugetul de stat pentru un echilibru între regiuni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci cu piept de porc şi mămăligă 4 porţii - 35 minute 800g ciuperci proaspete250g piept de porc afumat1 ceapă mare1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel3 linguri ulei50g parmezan200g mălai± sare, piper Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă... Citeşte