Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2008 - Anul XIII, nr. 18 (3699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Românii au contribuit, în 2007, la dezvoltarea economică a statelor UE în care au muncit

Miercuri, 23 Ianuarie 2008 (14:22:34)

Şeful statului a declarat că românii nu au perturbat, în 2007, funcţionarea pieţelor europene ale muncii, ci au contribuit la dezvoltarea economică a statelor în care au muncit şi că anul 2008 este un moment bun pentru reflecţia legată de noile sectoare ale acestei pieţe a UE ce pot fi liberalizate
  "Cât priveşte impactul forţei de muncă româneşti pe pieţele europene ale muncii, bilanţul anului 2007 arată că cetăţenii români nu au creat perturbări în funcţionarea acestora ci, dimpotrivă, au contribuit la dezvoltarea economică a statelor membre în care s-au aflat şi se află. Anul 2008 este momentul potrivit să reflectăm la posibilitatea de a liberaliza în continuare şi alte sectoare ale pieţei muncii europene pentru cetăţenii români", a spus Băsescu.

Potrivit acestuia, soluţia avantajoasă ar fi atragerea românilor înapoi, pe piaţa muncii din România,

"Tuturor românilor aflaţi departe de ţară, Guvernul le promite un sprijin mult mai consistent şi coerent anul acesta", a spus şeful statului.

Potrivit lui Băsescu, respectarea drepturilor de care dispun membrii comunităţii româneşti de către statele pe teritoriul cărora se află trebuie să fie atent urmărite, inclusiv prin aplicarea instrumentelor de drept internaţional.

"O problemă specifică a apărut ca urmare a prezenţei unei importante diaspore româneşti în statele membre ale Uniunii Europene, în virtutea libertăţii de circulaţie de care beneficiază cetăţenii europeni. Vom face tot ce este posibil ca, în anul 2008, această diasporă să fie mai mult în atenţia autorităţilor româneşti. Acest lucru se poate realiza prin extinderea reţelei de consulate, mărirea personalului diplomatic care gestionează aceste probleme, găsirea unor metode mai bune de a afla în mod punctual care sunt problemele acestei diaspore. Vom continua programul prin care, începând din 2007, membrii acestor comunităţi beneficiază de educaţie în limba maternă în ţara în care se află. Educaţia în limba maternă va asigura punerea în aplicare a unui principiu fundamental al Uniunii Europene, respectarea diversităţii culturale şi a identităţilor naţionale", a spus Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Românii au contribuit, în 2007, la dezvoltarea economică a statelor UE în care au muncit .
 Vizualizări articol: 415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Românii au contribuit, în 2007, la dezvoltarea economică a statelor UE în care au muncit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci cu piept de porc şi mămăligă 4 porţii - 35 minute 800g ciuperci proaspete250g piept de porc afumat1 ceapă mare1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel3 linguri ulei50g parmezan200g mălai± sare, piper Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă... Citeşte