Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2008 - Anul XIII, nr. 18 (3699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ONB "regretă" că imaginea i-a fost asociată cu o manea şi anunţă sancţiuni în acest caz

Miercuri, 23 Ianuarie 2008 (16:23:22)

  Opera Naţională regretă "incidentul care a condus la asocierea imaginii instituţiei cu un gen muzical care nu are legătură cu politica managerială a teatrului", referindu-se la videoclipul filmat de către Sorinel Copilul de Aur, şi anunţă sancţionarea consilierului juridic şi a directorului tehnic.

  În comunicatul dat publicităţii de conducerea ONB se arată faptul că "Opera Naţională Bucureşti a încheiat verificările declanşate în urma apariţiei în presă a materialelor legate de filmarea unui clip pe scena teatrului de către Sorinel, copilul de aur". Este vorba de clipul melodiei "La culcare... Noapte bună", a lui Sorinel, Copilul de Aur, filmat pe scena Operei Naţionale, fapt viu criticat în mediul cultural românesc.

ONB spune, în comunicat, că, în urma verificărilor efectuate, s-au desprins următoarele concluzii: "Opera Naţională Bucureşti a încheiat un contract de prestări servicii cu firma Grand Production Bursuc, în care se stipulează că «Prestatorul pune la dispoziţia beneficiarului scena de spectacole cu aranjamentele necesare, precum şi personalul de scenă aferent, în data de 19.02.2007, în intervalul orar 23:00-24:00»; valoarea contractului este de 5 milioane lei vechi; contractul nu conţine nicio referire la natura activităţii ce urma a se desfăşura şi nici toate detaliile tehnice proprii unui asemenea tip de document; contractul a fost negociat şi aprobat de Dan Visalom, directorul tehnic al Operei Naţionale Bucureşti de la vremea respectivă; contractul a fost avizat de Marcela Petridean, consilierul juridic al Operei Naţionale Bucureşti, care are atât responsabilitatea deplină asupra formei juridice a contractelor încheiate de instituţie, cât şi prima semnătură pe toate aceste documente; ţinând cont de pre-avizele existente, directorul general al Operei Naţionale Bucureşti, Cătălin I. Arbore, a contrasemnat documentul".

"Consiliul de Administraţie al Operei Naţionale Bucureşti, reunit la data de 21.01.2008, a analizat aceste concluzii, circumstanţele în care a avut loc filmarea din data de 19.02.2007 şi sancţionarea consilierului juridic al instituţiei, pentru neglijenţă în serviciu (directorului tehnic i s-a cerut deja demisia, la finele stagiunii trecute, pentru fapte similare)", se mai arată în comunicatul Operei.

În finalul textului, conducerea Operei Naţionale Bucureşti "regretă incidentul care a condus la asocierea imaginii instituţiei cu un gen muzical care nu are legătură cu politica managerială a teatrului, cu preferinţele publicului care vizitează opera sau cu prestaţia artiştilor care evoluează pe prima scenă lirică a ţării".

"Prezentând scuze celor afectaţi de acest episod, conducerea Operei Naţionale Bucureşti va proceda la a face toate demersurile necesare pentru evitarea, pe viitor, a unor astfel de situaţii", se arată în încheierea comunicatului, semnat de directorul general al ONB, Cătălin Ionescu - Arbore.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ONB "regretă" că imaginea i-a fost asociată cu o manea şi anunţă sancţiuni în acest caz .
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ONB "regretă" că imaginea i-a fost asociată cu o manea şi anunţă sancţiuni în acest caz0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci cu piept de porc şi mămăligă 4 porţii - 35 minute 800g ciuperci proaspete250g piept de porc afumat1 ceapă mare1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel3 linguri ulei50g parmezan200g mălai± sare, piper Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă... Citeşte