Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2008 - Anul XIII, nr. 18 (3699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Info economic

Factură de 9.000 de lire sterline pentru internet gratuit

Un român stabilit în Marea Britanie a primit o factură de 9639.87 de lire sterline pentru un serviciu de internet gratuit prin Vodafone, relatează Swindon Advertiser. Sanbu Sandu (40 de ani) a semnat un contract pentru acces gratuit şi nelimitat la internet cu firma de telefonie mobilă Vodafone, pentru ca fiul său, Marian, să poată ţine legătura cu prietenii din România. Pe lângă acces la internet, contractul stipula că bărbatul beneficiază şi de un număr de mesaje text gratuite.

Românul a rămas şocat în momentul în care a primit factura în valoare de peste 9.000 de lire sterline şi a cerut explicaţii celor de la compania de telefonie mobilă. Astfel, el a fost informat de angajaţii companiei că, deşi contractul prevede internet gratuit, nu se poate depăşi un anumit număr de accesări.

Un purtător de cuvânt al Vodafone a declarat că de data aceasta factura va fi anulată, având în vedere neînţelegerea ivită. Oficialul a caracterizat decizia companiei drept un "gest de bunăvoinţă".

 

Fonduri UE pentru modernizarea infrastructurii sanitare

Autorităţile locale pot depune, începând de ieri, proiecte pentru reabilitarea, modernizarea şi echiparea serviciilor de sănătate, domeniu care beneficiază de fonduri de 173,5 milioane euro în cadrul Programului Operaţional Regional (POR), a anunţat Ministerul Dezvoltării.

Din totalul fondurilor, 147,55 milioane de euro provin din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, iar restul de 26,03 milioane de euro reprezintă cofinanţare naţională din surse publice.

Proiectele pot fi depuse la cele opt agenţii pentru Dezvoltare Regională, cererile de finanţare urmând să fie primite până la contractarea integrală a fondurilor.

Cele mai mari fonduri, respectiv 28,33 milioane euro, au fost alocate pentru Regiunea Nord Est, în timp ce suma de 15,38 milioane de euro, cea mai mică în raport cu cele opt regiuni, este alocată unităţii Bucureşti-Ilfov.

Beneficiarii eligibili ai fondurilor sunt unităţile administrativ-teritoriale sau parteneriate între acestea, precum şi asociaţii pentru Dezvoltare Intercomunitară.

 

Afacerile Rio Bucovina s-au dublat în 2007

Afacerile producătorului de apă minerală şi băuturi răcoritoare Rio Bucovina din Bucureşti au urcat de peste două ori în 2007, la mai mult de 20 de milioane de euro, ca urmare a dezvoltării reţelei de distribuţie a firmei şi a creşterii consumului.

Firma deţine o unitate de îmbuteliere a apei minerale la Vatra Dornei, în judeţul Suceava, precum şi o fabrică la Timişoara, unde se îmbuteliază apă de masă şi băuturi răcoritoare.

Livrările de apă minerală reprezintă circa 90% din vânzările Rio Bucovina.

 

Vânzările de mobilă au urcat cu 13%

Piaţa mobilei din România a crescut anul trecut cu circa 13%, la peste 1,1 miliarde de euro, şi ar putea urca în 2008 cu 15%, ajungând astfel la 1,25 miliarde de euro, potrivit estimărilor Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR).

Vânzările de mobilă s-au ridicat în 2006 la 977 de milioane de euro, producţia internă acoperind 70% din piaţă.

Producţia a crescut anul trecut cu circa 8%, la 1,785 miliarde de euro, deşi a fost influenţată negativ de cursul valutar şi fiscalitatea ridicată a mediului economic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Info economic.
 Vizualizări articol: 3352 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Info economic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci cu piept de porc şi mămăligă 4 porţii - 35 minute 800g ciuperci proaspete250g piept de porc afumat1 ceapă mare1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel3 linguri ulei50g parmezan200g mălai± sare, piper Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă... Citeşte