Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2008 - Anul XIII, nr. 18 (3699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL ia în calcul crearea Uniunii Forţelor Populare, înaintea înfiinţării Partidului Popular

Miercuri, 23 Ianuarie 2008 (18:35:33)

Liderii PDL iau în calcul ca, înainte de a înfiinţa Partidul Popular, să formeze o Uniune a Forţelor Populare, alături de formaţiuni nepolitice şi de personalităţi publice, pentru a pune în aplicare proiecte politice, sociale şi economice comune, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse PDL.
  Democrat-liberalii avansează varianta înfiinţării unei Uniuni a Forţelor Populare, ca formă de asociere cu formaţiuni nepolitice, pentru realizarea fundamentului viitorului Partid Popular, care urmează a se înfiinţa probabil în 2010, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din conducerea PDL.

Acestea au arătat că sloganul acestei Uniuni a Forţelor Populare ar putea fi chiar deviza PDL: "Unitatea face puterea". "Puţini au remarcat deviza PDL. Iniţialele acesteia sunt UFP, la fel ca ale Uniunii în cauză, deci rămâne să constataţi dacă este vorba de o coincidenţă", au spus sursele PDL.

O asemenea Uniune poate fi înscrisă juridic, pentru fundamentarea ei apelându-se la articolul 32 al Legii partidelor politice 14/2003, conform căruia partidele pot realiza nu doar alianţe politice, ci şi "alte forme de asociere cu formaţiuni nepolitice, legal constituite, cu scopul promovării unor obiective comune".

Printre "obiectivele comune" ale acestei Uniuni ar putea fi reformarea sistemului politic din România, realizat prin modificarea Constituţiei, instituirea unui nou tip de republică, care să definească mai bine relaţiile interinstituţionale, crearea unei strategii de dezvoltare europeană, iniţierea votului uninominal, legea lustraţiei şi altele.

Pentru realizarea Uniuni Forţelor Populare, împreună cu politicienii se va alia şi o parte a societăţii civile: sindicate, alianţe profesionale, ONG-uri, analişti politici, comentatori, scriitori, filosofi, eseişti, jurnalişti şi chiar lideri ai Bisericilor din România – toţi aceştia vor milita pentru reformarea României, fondând astfel un "front" pentru "a treia republică".

Odată înfiinţată această Uniune a Forţelor Populare se va ajunge la o comasare a partidelor şi grupărilor politice care fac parte din această "federaţie", fie pentru a se transforma într-un Partid Popular, fie pentru a ajunge chiar într-un eventual înnoit Partid Democrat.

Modelul înfiinţării unui Partid Popular, după fondarea unei astfel de Uniuni a Forţelor Populare este preluat după varianta unei alte formule de asociere, care a funcţionat deja în Spania.

Partidul Popular spaniol a fost format ca o federaţie de formaţiuni de orientare diferită. Artizanul acestei idei, Manuel Frega, a iniţiat un grup de cercetare, care a elaborat programele şi proiectele politice, economice şi sociale ("Apel la o Reformă Democratică" şi "Cartea Albă pentru Reforma Democratică") pentru fundamentarea unei forţe politice de centru. Astfel, a fost creată Alianţa Populară, care a inclus mai multe partide de orientare diferită şi Asociaţia pentru Reformă Democratică.

În proiectul Alianţei Populare spaniole au fost atrase mai multe partide conservatoare, formând Coaliţia Democrată, aliată mai apoi cu Partidul Popular Democrat. Toate aceste formaţiuni şi-au unit forţele cu Partidul Liberal, formând Coaliţia Populară. Ulterior a fost format Partidul Popular Spaniol.

Partidul Popular din Spania are un preşedinte, un preşedinte fondator, un preşedinte de onoare şi un secretar general.

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, miercuri, că PD şi PLD şi-au promis, în cadrul discuţiilor privind unificarea celor două formaţiuni, ca, după trecerea ciclului electoral de doi ani, să schimbe denumirea partidului în Partidul Popular.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL ia în calcul crearea Uniunii Forţelor Populare, înaintea înfiinţării Partidului Popular.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL ia în calcul crearea Uniunii Forţelor Populare, înaintea înfiinţării Partidului Popular0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci cu piept de porc şi mămăligă 4 porţii - 35 minute 800g ciuperci proaspete250g piept de porc afumat1 ceapă mare1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel3 linguri ulei50g parmezan200g mălai± sare, piper Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă... Citeşte