Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2008 - Anul XIII, nr. 18 (3699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Coface estimează pentru România, în 2008, o creştere economică de 5,2% şi o inflaţie anuală de 4,6%

Miercuri, 23 Ianuarie 2008 (13:04:19)


Creşterea economică a României va rămâne puternică şi în acest an, însă la un nivel mai redus, de 5,2%, faţă de 5,8% în 2007, pe fondul efectelor indirecte ale recesiunii din Statele Unite ale Americii, a declarat, miercuri, directorul general al Coface România, Cristian Ionescu.
  Coface a prezentat o prognoză privind o serie de indicatori economici pentru acest an, raportul indicând că inflaţia din România va scădea la 4,6%, de la 6,5% în 2007.

"Anul trecut România s-a plasat pe locul şase în regiune, rate mai mari înregistrând statele baltice, Ungaria şi Bulgaria. Cauzele inflaţiei ridicate au fost seceta, creşterea preţului petrolului, precum şi creştrea preţurilor pe sectorul de consum", a afirmat Ionescu.

În acelaşi timp, Coface estimează că deficitul bugetar va creşte în acest an până la 3,2% din PIB, faţă de 2,4% din PIB în 2007.

Ionescu a mai arătat că, dacă România va reuşi să controleze cheltuielile publice, atunci consumul, inflaţia şi deprecierea leului s-ar putea încadra în limite rezonabile.

Deficitul balanţei comerciale se va adânci, potrivit previziunilor Coface, la 32,6 miliarde de dolari, faţă de 28,2 miliarde de dolari cât se estimează pentru 2007.

"Trebuie să exportăm cu circa 65-70% mai mult, pentru a avea o balanţă comercială favorabilă", a mai spus Ionescu.

Coface anticipează că deficitul de cont curent ca pondere în PIB va creşte uşor, şi în acest an, la 14,6% din PIB. Pentru 2007 studiul indică un nivel de 13,8% din PIB.

La capitolul deficit de cont curent, România are o, totuşi, o performanţă mai bună decât de Bulgaria, Serbia şi ţările baltice, unde nivelul indicatorului se plasează între 13-20%.

"Deficitul de cont curent din Europa emergentă, din care face parte şi România, a scăzut, însă, în 2007 şi a ajuns la o medie de 7,7%", a explicat Ionescu.

Datoria externă, care cuprinde atât datoria publică, cât şi cea privată este prevăzută să ajungă la 60% din PIB în 2008, în creştere de la 48,6% în 2007.

Coface a anunţat, miercuri, că menţine la ''A 4 minus'' ratingul României, analiştii companiei internaţionale subliniind că avansul gradului de îndatorare a societăţilor private reprezintă un factor negativ, alături de adâncirea deficitului de cont curent şi deprecierea monedei naţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coface estimează pentru România, în 2008, o creştere economică de 5,2% şi o inflaţie anuală de 4,6% .
 Vizualizări articol: 592 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Coface estimează pentru România, în 2008, o creştere economică de 5,2% şi o inflaţie anuală de 4,6%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci cu piept de porc şi mămăligă 4 porţii - 35 minute 800g ciuperci proaspete250g piept de porc afumat1 ceapă mare1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel3 linguri ulei50g parmezan200g mălai± sare, piper Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă... Citeşte