Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2008 - Anul XIII, nr. 18 (3699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian îi cere lui Boc să desemneze un purtător de cuvânt capabil să discute pe teme economice

Miercuri, 23 Ianuarie 2008 (18:30:09)


Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, i-a transmis liderului PDL, Emil Boc, că "viziunile" cu privire la colapsul economiei trebuie însoţite de cifre şi a rugat toate partidele parlamentare să identifice purtători de cuvânt pe teme economice, care să poată discuta profesionist.
  "Îl rog pe domnul Emil Boc şi pe toţi ceilalţi domni care au pe viitor astfel de viziuni cu privire la colapsurile şi celelalte pericole ale economiei româneşti să utilizeze cifre ca să putem avea o discuţie politicoasă. În acelaşi timp, eu rog toate partidele parlamentare, şi nu numai, să identifice purtătorii de cuvânt pe teme economice, persoanele cu care noi să discutăm în baza unei calificări profesionale, în baza unei experienţe, a unei cariere exemplare în domeniul economic, pentru a nu risca să introducem teme atât de importante la nivelul dezbaterii politicianiste", a spus Vosganian.

El a arătat că astfel de viziuni pot fi observate şi de agenţiile de rating şi a arătat că interesele ţării pe termen lung nu trebuie sacrificate pentru interesele politicianiste de moment.

"Vreau să-l asigur pe Emil Boc şi pe toţi cei care sunt îngrijoraţi în cuvinte, dar oferă foarte puţine soluţii că orice măsură privind reajustarea preţurilor la energie va fi însoţită de măsuri care vor acoperi integral creşterile. Pe factura pe care o va plăti fiecare persoană cun nivel mai mic de venituri, şi nivel mai mic de venituri este considerat peste 6 milioane pe membru de familie, se va plăti dintr-un fond special toată factura care provine din eventualele creşteri", a spus Vosganian.

PDL solicită premierului Călin Popescu Tăriceanu şi guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, să prezinte în faţa Parlamentului în mod foarte clar situaţia economică a României şi măsurile de redresare economică, pentru a împiedica un colaps economic, a declarat, miercuri, liderul PDL, Emil Boc.

Boc a acuzat Guvernul, într-o conferinţă de presă, că a reuşit, în mai puţin de opt luni, să anuleze toată creşterea economică pe care a avut-o România imediat după ce Alianţa DA a ajuns la guvernare.

"Cursul valutar este la nivelul lui februarie 2005, ceea ce demonstrează falimentul politicii economice a Guvernului Tăriceanu, incapacitatea acestuia de a rămâne în programul de guvernare după ce PD a fost eliminat în aprilie 2007 de la guvernare", a spus Boc.

El a susţinut că România este ameninţată de un colaps economic care devine certitudine pe zi ce trece.

"Nu mai vorbim de factura la întreţinere din cauza scumpirii energiei, de propunerea de majorare a preţului la gaze care vor arunca în aer facturile românilor şi situaţia economică a acestora", a subliniat lidrul PDL.

Potrivit acestuia, Guvernul a reuşit, prin contraperformanţa economică, să anihileze orice efect al creşterii pensiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian îi cere lui Boc să desemneze un purtător de cuvânt capabil să discute pe teme economice.
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian îi cere lui Boc să desemneze un purtător de cuvânt capabil să discute pe teme economice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci cu piept de porc şi mămăligă 4 porţii - 35 minute 800g ciuperci proaspete250g piept de porc afumat1 ceapă mare1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel3 linguri ulei50g parmezan200g mălai± sare, piper Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă... Citeşte