Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2008 - Anul XIII, nr. 18 (3699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Industria textilă românească, printre cele mai afectate din Europa de exporturile Chinei

Miercuri, 23 Ianuarie 2008 (18:36:57)

Producţia din industria textilă europeană ar putea înregistra o scădere importantă ca urmare a extinderii exporturilor Chinei, iar cele mai afectate state ar putea fi România şi Bulgaria, a declarat Neil Kearney, secretar general al Federaţiei Internaţionale a Angajaţilor din Industria Textilă.
  "În Europa, posibilitatea unui declin în sectorul textilelor este foarte mare, iar cel mai puternic impact s-ar simţi, bineînţeles, în ţări precum România şi Bulgaria, noile state membre", a declarat Kearney pentru Reuters.

Importurile de textile în Uniunea Europeană au urcat semnificativ în acest an după expirarea cotelor temporare la sfârşitul anului 2007.

Totodată, limite similare impuse în Statele Unite asupra importurilor de textile din China expiră la sfârşitul acestui an.

Deşi mulţi consideră că industria textilă nu are un viitor de durată în Europa, exporturile chinezeşti ameninţă şi industria textilă din alte state în curs de dezvoltare precum Bangladesh, unde economia depinde de acest sector, a mai spus Kearney.

În primele săptămâni ale acestui an, importurile europene din China de cămăşi, lenjerie intimă sau bunuri croşetate a urcat cu 1.000%, chiar dacă doar peste două-trei luni vor fi publicate date exacte, a menţionat Kearney.

Producătorii europeni din industria textilă vor analiza datele legate de importuri, iar, daca vor considera justificat, vor solicita Comisiei Europene să impună restricţii la importurile chinezeşti. Această situaţie ar putea determina apariţia unor dispute între statele membre ale Uniunii Europene, întrucât unele sunt în favoarea limitării importurilor, în timp ce altele susţin că astfel de măsuri sunt protecţioniste.

Totuşi, potenţialul de exporturi al Chinei ar putea fi afectat de lipsa forţei de muncă, întrucât muncitorii părăsesc ţara ca urmare a condiţiilor dure de lucru, a afirmat Kearney.

Federaţia Internaţională a Angajaţilor din Industria Textilăinclude reuneşte 217 organizaţii din 100 de state. Sindicatele din China, controlate de stat, nu fac parte din acestă federaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Industria textilă românească, printre cele mai afectate din Europa de exporturile Chinei .
 Vizualizări articol: 599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Industria textilă românească, printre cele mai afectate din Europa de exporturile Chinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci cu piept de porc şi mămăligă 4 porţii - 35 minute 800g ciuperci proaspete250g piept de porc afumat1 ceapă mare1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel3 linguri ulei50g parmezan200g mălai± sare, piper Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă... Citeşte