Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 ian 2008 - Anul XIII, nr. 18 (3699)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Cezar IOJA

Cezar IOJA


PRM

Cine sunt vinovaţii?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Indiferent de ce poziţie am ocupat în cadrul Consiliului Local Vatra Dornei sau în cadrul Consiliului Judeţean Suceava, mereu am promovat, susţinut şi votat proiectele majore ce ar fi trebuit să ducă la dezvoltarea zonei respective.

La fel stau lucrurile şi în ceea ce priveşte megaprogramul “Utilităţi şi mediu la standarde europene în judeţul Suceava”. Obiectivele acestui program sunt: extinderea alimentării cu gaze naturale în 62 de localităţi şi reabilitarea sistemului de alimentare, transport şi distribuţie a căldurii din şapte oraşe şi municipii ale judeţului.

Nu aş fi abordat acest subiect dacă primarul municipiului Vatra Dornei nu m-ar fi acuzat, în cadrul unei întâlniri publice, de faptul că sunt vinovatul principal datorită căruia gazul metan nu a ajuns la Vatra Dornei.

Este evident pentru orice om de bună credinţă că primarul comite o gravă eroare. Acest primar şi partidul din care face parte au câştigat alegerile locale şi judeţene din 2000 şi 2004 cu promisiunea aducerii gazului metan. În întâlnirile publice, primarul îşi aroga toate meritele referitoare la acest proiect, ba mai mult spunea auditoriului că el simte deja mirosul gazului metan în aerul Dornei.

Ceea ce este cu adevărat grav e faptul că cetăţenii judeţului trebuie să returneze cei 86,3 milioane de Euro, chiar dacă nu pot beneficia de avantajele gazului metan.

Este evident că acest megaprogram este în mare suferinţă. Sigur, cei care se ocupă de implementarea acestui program pot invoca o mulţime de explicaţii: faptul că proprietarii de terenuri pe care trece conducta de înaltă presiune ar fi obstrucţionat lucrările, faptul că Ministerul Economiei şi Comerţului nu a stabilit un operator de distribuţie, faptul că firma care a câştigat licitaţia de execuţie a dorit rezilierea contractului, faptul că finanţele publice nu vor să înapoieze T.V.A.-ul corespunzător facturilor eliberate şi, “bineînţeles”, şicanele la care au fost supuşi de adversarii politici.

Un alt aspect care nu a fost luat în calcul la elaborarea proiectului, dar care va afecta în mod serios buzunarele sucevenilor, este preţul pe care vor trebui să-l plătească pentru gazul consumat.

Dacă în anul 2002, când a fost aprobat acest program, mia de metri cubi nu costa cu mult peste 100 dolari, acum, pentru gazul importat, preţul pe care România îl plăteşte este de 370 dolari mia de metri cubi. Ba mai mult, Comisia Europeană ne cere majorarea cu 70 % a preţului la gazele naturale din producţia internă.

Dacă facem un calcul simplu, ţinând cont de faptul că producţia internă acoperă doar 60% din consum, iar 40% provine din Rusia, realizăm că nu foarte mulţi îşi vor permite utilizarea gazului metan.

Prin acest articol, nu mi-am propus să mă disculp şi nici să lansez sentinţe, dar aştept ziua când cei responsabili de acest eşec îşi vor asuma răspunderea şi îşi vor recunoaşte limitele manageriale.

Dacă la această oră nu ştim cine sunt vinovaţii, cel puţin ştim cine va avea de suferit: cetăţenii judeţului Suceava, care peste câteva luni vor putea să-i penalizeze pe cei care nu şi-au onorat promisiunile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cine sunt vinovaţii?.
 Vizualizări articol: 961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 9 voturi
Cine sunt vinovaţii?4.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Mihai ŞTEFANOAIA
Mihai ŞTEFANOAIA
Ioan Cătălin NECHIFOR
Ioan Cătălin NECHIFOR
Romică ANDREICA
Romică ANDREICA
Aurel BURCIU
Aurel BURCIU
Cezar IOJA
Cezar IOJA
Dragoş Mircea DANUBIANU
Dragoş Mircea DANUBIANU

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuperci cu piept de porc şi mămăligă 4 porţii - 35 minute 800g ciuperci proaspete250g piept de porc afumat1 ceapă mare1 căţel de usturoi1 leg. pătrunjel3 linguri ulei50g parmezan200g mălai± sare, piper Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeţi-le de apă... Citeşte