Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2008 - Anul XIII, nr. 11 (3692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stolojan: Numirea lui Meleşcanu interimar la Justiţie, un pas în direcţia cea bună

Marţi, 15 Ianuarie 2008 (17:20:13)

 Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nominalizarea a lui Teodor Meleşcanu ca interimar la Justiţie reprezintă "un pas în direcţia cea bună", Tăriceanu câştigând timp pentru a ajunge la concluzia că Norica Nicolai nu este potrivită pentru acest post.
 
  "Este un pas în direcţia cea bună, în sensul că premierul câştigă un timp ca să ajungă la concluzia, singura corectă de altfel, că un om cu problemele existente, pe care Norica Nicolai le are în exercitarea funcţiei de procuror, nu este potrivit pentru funcţia de ministru al Justiţiei într-o ţară democratică", a declarat Theodor Stolojan.

El a ţinut să menţioneze că numirea lui Meleşcanu interimar la ministerul Justiţiei vine într-o perioadă în care România "trebuie să conlucreze foarte serios cu Comisia Europeană, în definitivarea Raportului pe justiţie, pe care Comisia Europeană trebuie să îl prezinte în prima jumătate a acestui an, şi în funcţie de care se va propune şi o decizie cu privire la aplicarea sau neaplicarea clauzei de salvgardare în domeniul justiţiei".

Referitor la posibilitatea ca premierul să renunţe, după această perioadă de interimat, la nominalizarea Noricăi Nicolai pentru şefia Ministerului Justiţiei, prim-vicepreşedintele PDL a arătat că este "singurul lucru înţelep" pe care l-ar putea face Călin Popescu Tăriceanu.

"Ar fi singurul lucru înţelept pe care ar putea să îl facă premierul Tăriceanu, în această perioadă, dacă ar reuşi să se desprindă de influenţa acelui grup mocirlos care reflectă interese foarte clare, constituit în jurul său", a menţionat Theodor Stolojan.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a solicitat, marţi, preşedintelui Traian Băsescu să îl numească interimar la conducerea Ministerului Justiţiei pe Teodor Meleşcanu, care ocupă şi portofoliul Apărării.

Conform Constituţiei, în cazul vacanţei unui post de membru al Guvernului, primul-ministru propune un interimar pentru o perioadă de cel mult 45 de zile. Numirea ca interimar se face prin decret prezidenţial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stolojan: Numirea lui Meleşcanu interimar la Justiţie, un pas în direcţia cea bună.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stolojan: Numirea lui Meleşcanu interimar la Justiţie, un pas în direcţia cea bună0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sardele în crustă de cartofi 4 porţii – 45 minute 8 sardele mari600g cartofi100g unt2 ouă1 lămâie± sare, piper Curăţaţi peştele, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare.... Citeşte