Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2008 - Anul XIII, nr. 11 (3692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Voiculescu: Numirea Noricăi Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei nu e problema Parlamentului

Marţi, 15 Ianuarie 2008 (15:18:06)


Preşedintele PC, Dan Voiculescu, a declarat, marţi, că disputa privind numirea Noricăi Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei nu este problema Parlamentului şi că PC nu doreşte să se amestece în această luptă, în care preşedintele Traian Băsescu este "mărul discordiei".
  Voiculescu a precizat, într-o conferinţă de presă, că îl roagă pe preşedintele Traian Băsescu să nu amestece Parlamentul în problema Noricăi Nicolai, deoarece acest caz nu priveşte forul legislativ.

Voiculescu a arătat că nici el şi nici PC nu vor să se amestece în această luptă dintre preşedinte şi premier, deoarece ea este "total neproductivă pentru români". "Vrem să subliniem pericolul major pentru România în cazul în care această luptă continuă", a spus liderul PC, adăugând că, în acest caz, preşedintele Traian Băsescu este mărul discordiei.

Potrivit lui Voiculescu, Traian Băsescu a încercat, încă de când a devenit preşedinte, să "spargă partide politice" - "cu unele a reuşit, cu altele, cum este şi cazul PC, şeful statului mai încearcă".

Rolul preşedintelui este de a media, de a crea o armonie în ţară, între instituţiile statului, a adăugat Dan Voiculescu, precizând că anul trecut Româna a pierdut fonduri europene de un miliard de euro şi acest lucru se va întâmpla şi în 2008 dacă Traian Băsescu va continua să "obstrucţioneze".

Voiculescu i-a sugerat lui Traian Băsescu să intre în prerogativele sale constituţionale şi să "nu mai obstrucţioneze bunul mers al României", în numele luptei împotriva corupţiei. "Şi PC vrea să se termine cu corupţia din ţară, dar nu perturbând activitatea ei în ansamblu", a adăugat Voiculescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că nu o va numi niciodată pe Norica Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei, precizând însă că dacă nominalizarea va fi trecută prin Parlament, iar Legislativul este de acord, va fi nevoit să semneze decretul de numire.

Anterior acestei declaraţii, Preşedinţia a dat publicităţii un comunicat conform căruia şeful statului susţine că Norica Nicolai nu îndeplineşte criteriile legale pentru funcţia de ministru al Justiţiei, invocând fapte din activitatea sa de procuror, pe care el le-a analizat după ce a solicitat în scris Parchetului ICCJ să-i pună la dispoziţie mapa profesională a acesteia.

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a anunţat, vineri seară, că nu renunţă la nominalizarea pentru funcţia de ministru al Justiţiei şi l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu de comportament nedemn pentru un bărbat şi abuziv pentru un şef de stat.

Băsescu şi Tăriceanu s-au întâlnit, sâmbătă după-amiază, însă conţinutul discuţiei dintre cei doi nu a fost făcut public. Surse politice au precizat însă atunci, pentru MEDIAFAX, că premierul Tăriceanu îşi menţine şi după discuţia cu preşedintele Băsescu decizia nominalizării Noricăi Nicolai pentru funcţia de ministru al Justiţiei, şeful Guvernului transmiţându-i această poziţie şi senatorului PNL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Voiculescu: Numirea Noricăi Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei nu e problema Parlamentului.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Voiculescu: Numirea Noricăi Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei nu e problema Parlamentului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tumor & functio lesa trimis de
(15 ian 2008, 15:54:00
Logic, nu e problema nimanui. Numai ca Romania este probabil singura tara din lume in care se cearta presedintele si primul ministru din motive de ego personal si prestigiu sifonat. Avem promisiunea ca la vara o sa fie (ceva mai) cald !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sardele în crustă de cartofi 4 porţii – 45 minute 8 sardele mari600g cartofi100g unt2 ouă1 lămâie± sare, piper Curăţaţi peştele, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare.... Citeşte