Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2008 - Anul XIII, nr. 11 (3692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

David: Nu avem elemente care să conducă la ideea că MIRA a avut o implicare în cazul interceptăilor

Marţi, 15 Ianuarie 2008 (14:26:04)

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), Cristian David, a declarat, marţi, că nu există elemente care să conducă la ideea că instituţia pe care o conduce a avut vreo implicare în cazul interceptării discuţiilor telefonice între procurorul Nastasiu şi Omar Hayssam.
  "Până la acest moment nu avem elemente care să conducă la ideea că MIRA a avut o implicare în acest dosar", a precizat Cristian David, răspunzând unor întrebări legate de solicitarea făcută de preşedintele Comisiei de control al activităţii SRI, Radu Stroe, privind cazul interceptărilor.

Ministrul, prezent la evaluarea activităţii Jandarmeriei în 2007, a explicat că la MIRA se desfăşoară o verificare a aspectelor semnalate de Radu Stroie.

Preşedintele Comisiei de control al activităţii SRI, Radu Stroe a solicitat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că MIRA, Poliţia de Frontieră, SRI şi CSAT ar trebui să se sesizeze în legătură cu afirmaţiile din transcriptul discuţiilor telefonice între procurorul Ciprian Nastasiu şi Omar Hayssam şi să informeze opinia publică, media şi comisiile parlamentare de resort, SRI sau SIE, după caz.

El a mai spus că, personal, respinge acuzaţia potrivit căreia l-ar fi „albit” pe Omar Hayssam, bazându-se pe documentele oficiale pe care le are din partea SRI.

Totodată, Stroe a cerut SRI să-i comunice dacă convorbirile telefonice dintre procurorul Ciprian Nastasiu şi Omar Hayssam au fost interceptate de instituţie şi dacă au existat mandate pentru acestea.

Parlamentarul a precizat că a transmis, în acest sens o scrisoare directorului SRI, George Maior în care mai cere şi alte clarificări legate de convorbirile Nastasiu-Hayssam.

În acelaşi caz, Stroe a solicitat ca procurorul general al României să discute cu procurorul Nastasiu în legătură cu transcriptul discuţiilor telefonice cu Omar Hayssam, pentru a afla cine este personajul "Profesorul".

Agenţia MEDIAFAX a făcut publice, marţea trecută, transcrierile convorbirilor telefonice dintre Omar Hayssam şi procurorul Cirpian Nastasiu. din care rezultă că sirianul a părăsit România la bordul unui avion, şi nu cu un vas, aşa cum se credea.

Sirianul Omar Hayssam i-a declarat telefonic procurorului DIICOT, Ciprian Nastasiu - care l-a deferit justiţiei pentru răpire - că a plecat din România "ca un domn, cu capul sus, la costum, aranjat, parfumat", cu ajutorul unui paşaport cu identitate falsă şi alt "look", de pe Otopeni.

Hayssam - judecat pentru răpirea a trei jurnalişti români în Bagdad, a fugit din ţară în iunie 2006 - sugerează, în cadrul unor convorbiri cu Nastasiu, că plecarea sa a fost aranjată la vârf, totul fiind legat de un personaj misterios, numit "Profesorul".

Întrebat de starea de sănătate, Hayssam se văicăreşte şi spune că sunt nişte măgării comentariile privind faptul că nu ar fi bolnav, chestiune speculată, spune acuzatul, de zona politică.

"Ăstea sunt nişte măgării, că altceva nu pot fi... Pe scena politică vrea s-o folosească. Dar, părerea mea, cum a procedat Profesorul foarte bine, că a sărit la gâtul lor chiar dacă şi-a sacrificat nişte oameni pe care, în afară de şeful dumneavostră (Ilie Botoş-n.r), meritau ei", spune sirianul.

Din acest moment, discuţia gravitează în mare măsură în jurul misteriosului personaj numit de sirian "Profesorul". Despre acesta, Hayssam insinuează că avea calitatea de a-l demite pe Ilie Botoş din funcţia de procuror general al României. Mai mult, sirianul spune că "Profesorul" a sacrificat nişte oameni, dând de înţeles că misteriosul personaj denumit astfel este chiar preşedintele Traian Băsescu.

"O să vorbim multe şi chestiunile ălea cu ... măgăria aia când a venit Profesorul că au dejucat un atentat la viaţa lui, că au făcut, că au dres, toate sunt nişte minciuni". (În 24 ianuarie 2006, când Băsescu se afla în vizită la Focşani, un telefon anonim anunţa prezenţa unei bombe în Prefectura Vrancea, dispozitivul găsit nefiind periculos, susţinea SRI-n.r.).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului David: Nu avem elemente care să conducă la ideea că MIRA a avut o implicare în cazul interceptăilor.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
David: Nu avem elemente care să conducă la ideea că MIRA a avut o implicare în cazul interceptăilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sardele în crustă de cartofi 4 porţii – 45 minute 8 sardele mari600g cartofi100g unt2 ouă1 lămâie± sare, piper Curăţaţi peştele, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare.... Citeşte