Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2008 - Anul XIII, nr. 11 (3692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Moody's recomandă României se se concentreze pe investiţii, nu pe cheltuieli sociale

Marţi, 15 Ianuarie 2008 (19:12:51)

Agenţia de evaluare financiară Moody’s recomandă României să se concentreze pe investiţiile în infrastructură şi nu pe cheltuielile sociale, pentru a nu afecta perspectivele de creştere economică pe termen lung, transmite Reuters.
  Moody’s a reiterat însă că nu există riscul unei revizuiri în scădere a ratingului "Baa3" acordat României.

Bugetul general consolidat a înregistrat, la finele anului trecut, calculat după metodologia românească, un deficit de circa 2,4% din Produsul Intern Brut (PIB).

Cheltuielile sociale, efectuate înainte de alegerile parlamentare care vor avea loc în acest an, au alimentat supraîncălzirea economiei şi ar putea urca deficitul bugetar peste ţinta de 2,7% din PIB stabilită pentru 2008, consideră analiştii.

"În ultimii câţiva ani, guvernul s-a concentrat prea mult pe cheltuieli curente şi insuficient în cazul investiţiilor", a declarat Kenneth Orchard, analist Moody’s pentru România.

El a arătat că cea mai mare parte a creşterilor de cheltuieli a fost pentru majorarea salariilor şi a pensiilor.

"Cu toate că autorităţile au mereu în plan majorarea bugetelor de investiţii, deficitele se menţin", a spus Orchard.

Totodată, analistul Moody’s a cerut guvernului să reia procesul de reformă, în prezent "blocat" în domenii precum educaţie, administraţie publică, privatizare, justiţie şi combaterea corupţiei.

Orchard a spus însă că, având în vedere ciclul electoral, este improbabil ca guvernul să se concentreze pe investiţii şi accelerarea reformelor.

România se confruntă cu dilema de a investi în infrastructură şi în programe de combatere a sărăciei, pentru a-şi îmbunătăţi competitivitatea pe piaţa comunitară, concomitent cu menţinerea cheltuielilor la un nivel scăzut, pentru a ţine sub control inflaţia şi deficitul de cont curent.

"Problemele din România nu provoacă o revizuire în scădere a ratingului, ci previn mai degrabă o îmbunătăţire a acestuia", a arătat Orchard.

Anul trecut, agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's a revizuit la negativ perspectiva ratingului României, ca urmare a îngrijorării legate de lipsa de reacţie a autorităţilor faţă de amplificarea deficitului extern.

S&P a acordat României ratingul "BBB minus", iar Fitch "BBB".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moody's recomandă României se se concentreze pe investiţii, nu pe cheltuieli sociale .
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moody's recomandă României se se concentreze pe investiţii, nu pe cheltuieli sociale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sardele în crustă de cartofi 4 porţii – 45 minute 8 sardele mari600g cartofi100g unt2 ouă1 lămâie± sare, piper Curăţaţi peştele, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare.... Citeşte