Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2008 - Anul XIII, nr. 11 (3692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PE respinge ţintele propuse de CE privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon ale autoturismelor

Marţi, 15 Ianuarie 2008 (15:55:39)

Parlamentul European (PE) a respins, marţi, propunerile Comisiei Europene (CE) privind stabilirea unui plafon de 120 de grame de dioxid de carbon la un kilometru pentru emisiile poluante ale autovehiculelor, până în anul 2012, susţinând introducerea unei limite mai ridicate.
  PE a adoptat, marţi, un document în care se suţine introducerea unei limite superioare, de 125 de grame de dioxid de carbon la un kilometru, până în anul 2015.

"Toate aspectele importante suprinse în document au fost adoptate. PE a clarificat că nu intenţionează să susţină ţintele nerealiste ale CE privind plafonul pentru emisiile de dioxid de carbon ale vehiculelor, respectiv 120 de grame la un kilometru până în anul 2012", a declarat Jorgo Chatzimarkakis, membru al grupului ALDE din PE şi raportor în cazul proiectului CE, Cars21, privind modernizarea legislaţiei în domeniul auto european.

Producătorii auto au nevoie de mai mulţi ani pentru a proiecta un autoturism.

"O legislaţie cu caracter obligatoriu trebuie să ia în considerare acest aspect. Ţintele noastre pentru emisiile de dioxid de carbon trebuie să fie ambiţioase, desigur, dar şi realiste", a afirmat reprezentantul PE.

În acelaşi timp, unele state comunitare au adăugat multe practici birocratice care afectează schimburile comerciale şi achiziţia de autoturisme de ocazie, a indicat Chatzimarkakis.

"Solicităm simplificarea normelor pentru înregistrarea autoturismelor de ocazie, cumpărate într-un alt stat UE", a spus el.

Modificările frecvente ale legislaţiei, de exemplu în cazul emisiilor de dioxid de carbon, necesită implementarea unor metode de adaptare în acea parte a industriei. Pentru a consolida şi a menţine baza europeană de producţie, statele comunitare trebuie să majoreze consderabil investiţiile pentru cercetare în domeniul tehnologiilor auto.

Chatzimarkakis a criticat propunerea CE privind penalizarea producătorilor auto care nu se încadrează în limitele impuse de autorităţi privind emisiile de gaze poluante.

"Emisiile de dioxid de carbon ale autoturismelor ar fi de 15 ori mai scumpe decât cele produse în baza sistemului de tranzacţii cu emisii de carbon, raort care indică un mare dezechilibru", a spus el.

Cars21 denumeşte o iniţiativă de înfiinţare a unui Cadru Competitiv de Reglementare privind Autovehiculele (Competitive Automotive Regulation System) pentru secolul XXI, aparţinând CE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PE respinge ţintele propuse de CE privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon ale autoturismelor.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PE respinge ţintele propuse de CE privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon ale autoturismelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sardele în crustă de cartofi 4 porţii – 45 minute 8 sardele mari600g cartofi100g unt2 ouă1 lămâie± sare, piper Curăţaţi peştele, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare.... Citeşte