Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2008 - Anul XIII, nr. 11 (3692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu a studiat mapa profesională a Noricăi Nicolai şi se consultă cu liderii PNL

Marţi, 15 Ianuarie 2008 (13:29:04)

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a studiat mapa profesională a Noricăi Nicolai, prezentată de şeful statului ca argument de respingere a nominalizării acesteia la Ministerul Justiţiei, dar intenţionează să ia o decizie privind sesizarea Curţii Constituţionale doar după consultarea conducerii PNL.
  "Premierul nu a luat încă o decizie în privinţa sesizării Curţii Constituţionale în cazul Norica Nicolai. Aceasta va fi luată în urma discuţiilor cu membrii conducerii PNL", au declarat pentru MEDIAFAX surse liberale.

Surse din PNL au declarat, luni, că Executivul intenţionează să sesizeze Curtea Constituţională în cazul Noricăi Nicolai, dar o decizie finală nu a fost luată, iar documentul oficial de sesizare nu a fost deocamdată transmis Curţii.

"Singura variantă luată în calcul în acest moment pentru deblocarea situaţiei în ceea ce priveşte postul de ministru al Justiţiei este sesizarea Curţii Constituţionale, dar o decizie finală în acest sens nu a fost încă luată. Decizia va fi luată pe baza discuţiilor la nivel de partid", au afirmat atunci sursele citate.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a avut, luni, la Palatul Victoria, o nouă discuţie cu Norica Nicolai, nominalizată de PNL pentru postul de ministru al Justiţiei, pe tema argumentelor invocate de şeful statului privind trecutul profesional al acesteia, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Ultima întâlnire între Tăriceanu şi Norica Nicolai a fost vineri dimineaţa, când, conform unor surse oficiale, aceasta l-a asigurat pe şeful Guvernului că nu există niciun fel de probleme legate de activitatea anterioară care să împiedice numirea în funcţia de ministru.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că nu o va numi niciodată pe Norica Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei, precizând însă că dacă nominalizarea va fi trecută prin Parlament, iar Legislativul este de acord, va fi nevoit să semneze decretul de numire.

Anterior acestei declaraţii, Preşedinţia a dat publicităţii un comunicat conform căruia şeful statului susţine că Norica Nicolai nu îndeplineşte criteriile legale pentru funcţia de ministru al Justiţiei, invocând fapte din activitatea sa de procuror, pe care el le-a analizat după ce a solicitat în scris Parchetului ICCJ să-i pună la dispoziţie mapa profesională a acesteia.

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a anunţat, vineri seară, că nu renunţă la nominalizarea pentru funcţia de ministru al Justiţiei şi l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu de comportament nedemn pentru un bărbat şi abuziv pentru un şef de stat.

Băsescu şi Tăriceanu s-au întâlnit, sâmbătă după-amiază, însă conţinutul discuţiei dintre cei doi nu a fost făcut public. Surse politice au precizat însă atunci, pentru MEDIAFAX, că premierul Tăriceanu îşi menţine şi după discuţia cu preşedintele Băsescu decizia nominalizării Noricăi Nicolai pentru funcţia de ministru al Justiţiei, şeful Guvernului transmiţându-i această poziţie şi senatorului PNL.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, duminică, la BBC, că nu cunoştea cele două episoade din trecutul profesional al Noricăi Nicolai, invocate de preşedintele Băsescu, subliniind că liberalii au fost interesaţie de proiectul cu care aceasta ar merge la MJ, nu de trecutul acesteia.

Întrebat dacă PNL o susţine, în continuare, pe Norica Nicolai pentru postul de ministru al Justiţiei, Orban a răspuns afirmativ, menţionând că aceasta este "unul dintre oamenii care au arătat destule lucruri pozitive în ultimii ani".

El a arătat că situaţia va fi discutată miercuri, când probabil va fi organizată o şedinţă a Biroului Politic Central al PNL, în vederea adoptării unei decizii, şi că, până atunci, Norica Nicolai rămâne candidatul partidului pentru portofoliul Justiţiei, existând soluţia sesizării Curţii Constituţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu a studiat mapa profesională a Noricăi Nicolai şi se consultă cu liderii PNL .
 Vizualizări articol: 504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu a studiat mapa profesională a Noricăi Nicolai şi se consultă cu liderii PNL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sardele în crustă de cartofi 4 porţii – 45 minute 8 sardele mari600g cartofi100g unt2 ouă1 lămâie± sare, piper Curăţaţi peştele, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare.... Citeşte