Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2008 - Anul XIII, nr. 11 (3692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sforăitul, un pericol pentru sănătatea partenerului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sforăitul este mult mai periculos decât se credea până acum. În cazul în care aveţi ghinionul să aveţi alături un partener care sforăie, riscaţi să pierdeţi doi ani din viaţă din cauza acestor neplăcute "serenade" nocturne. Orele de somn pierdute din cauza zgomotelor emise de "tovarăşul" de pat au drept consecinţă înrăutăţirea stării de sănătate, a stării psihice şi a vieţii per ansamblu.

Conform unui studiu realizat de compania farmaceutică Lloydspharmacy pe baza datelor furnizate de cercetătorii de la Universitatea din Surrey, cele mai afectate de consecinţele sforăitului sunt mai ales doamnele, care în medie pierd o oră de somn pe noapte, altfel spus 15 zi pe an din cauza propriilor parteneri "cântători". Potrivit unui calcul simplu, rezultă că femeile pierd doi ani din viaţă din cauza sforăitului partenerilor. "Mulţi dintre cei care sforăie nu îşi dau seama cât de mult rău le fac propriilor parteneri şi cât sunt de periculoşi pentru propria lor sănătate. Sforăitul duce la creşterea presiunii, iar pericolul apariţiei unui infarct sau ictus creste simţitor", a explicat Chris Frost, reprezentantul Lloydspharmacy.

În opinia reprezentanţilor "British snoring and sleep apnoea association", o asociaţie care se ocupă de probleme provocate de sforăit, concertele nazale nocturne sunt rezultatul unei disfuncţii interne apărute în timpul inspiraţiei pe canalul respirator. La rândul său, această disfuncţie este provocată de o blocare parţială în orice punct între nas şi corzile vocale. Uneori, muşchii limbii, ai gâtului şi ai planşeului bucal se relaxează atât de puternic în timpul somnului încât căile aeriene superioare se îngustează producând astfel neplăcutele zgomote nocturne. Înaintarea în vârstă, obezitatea, tranchilizantele, dormitul pe spate care produce implicit îngustarea căilor respiratorii şi consumul ridicat de alcool sunt doar câteva dintre cauzele care favorizează instalarea sforăitului. "Dacă problema persistă, poate avea efecte negative nu doar pe plan fizic, ci şi mental. Din punct de vedere psihologic, cei care dorm rău din cauza partenerului se simt obosiţi, irascibili şi nervoşi. Iar această stare nu face bine vieţii de cuplu", a declarat Marianne Davey, reprezentanta asociaţiei.
În opinia cercetătorilor, cei care sforăie mai mult sunt bărbaţii, care deseori consideră aceste concerte nocturne ca fiind un semn de masculinitate. Nu la fel stau lucrurile pentru doamnele afectate de aceste probleme, care se simt ruşinate şi mai puţin feminine. Actualmente, au fost dezvoltate diferite tehnici care pot soluţiona această problemă care afectează multe cupluri. Potrivit profesorului Michael Poljey de la spitalul "Royal Brompton" din Londra, cea mai eficientă dintre acestea este uvuloplastia, care constă în îndepărtarea ţesutului în exces de la nivelul palatului moale sau al omuşorului, cu ajutorul laserului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sforăitul, un pericol pentru sănătatea partenerului.
 Vizualizări articol: 1191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sforăitul, un pericol pentru sănătatea partenerului5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sardele în crustă de cartofi 4 porţii – 45 minute 8 sardele mari600g cartofi100g unt2 ouă1 lămâie± sare, piper Curăţaţi peştele, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare.... Citeşte