Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2008 - Anul XIII, nr. 11 (3692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marko: Dacă se adoptă legea lui Voiculescu, foarte mulţi români îşi vor pierde cetăţenia

Marţi, 15 Ianuarie 2008 (16:25:02)

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a calificat, marţi, într-o conferinţă de presă, drept o "prostie" iniţiativa legislativă a preşedintelui PC, Dan Voiculescu, prin care se propune ca persoanele care nu cunosc limba română să piardă cetăţenia română.
  "Foarte mulţi români îşi vor pierde cetăţenia dacă vom adopta această lege", a afirmat el.

Potrivit lui Marko, aplicarea unei astfel de legi ar însemna să nu existe probleme de cunoaştere a limbii române în "cadrul celor care sunt de naţionalitate română".

El a apreciat că aşa ceva nu poate fi impus. "Nu înţeleg cum poate concepe cineva o astfel de lege", a spus Marko, adăugând că obligaţia guvernanţilor, a legiuitorului este să stabilească condiţii cât mai bune de însuşire a limbii romîne de către toţi cetăţenii, programe, manuale şi profesori cât mai buni.

Liderul UDMR a menţionat că organizaţia pe care o conduce se pronunţă ca toţi cetăţenii să înveţe limba română şi ca în fiecare clasă maghiară să se predea, şi în continuare, limba română.

Preşedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat, la jumătatea lui iunie 2007, că PC a depus la Camera Deputaţilor un proiect de lege prin care etnicii maghiari din România să fie obligaţi să înveţe limba română. Voiculescu a spus că proiectul prevede un termen de doi ani în care etnicii maghiari să înveţe limba română, sub sancţiunea pierderii cetăţeniei române, dacă nu vor reuşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marko: Dacă se adoptă legea lui Voiculescu, foarte mulţi români îşi vor pierde cetăţenia .
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marko: Dacă se adoptă legea lui Voiculescu, foarte mulţi români îşi vor pierde cetăţenia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lege buna trimis de
(15 ian 2008, 17:03:25
care este prima conditie ca sa se acorde cetatenia americana? poti fi cetatean francez fara sa cunosti limba? marko? ia zi tu! ..............fekete hekete ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sardele în crustă de cartofi 4 porţii – 45 minute 8 sardele mari600g cartofi100g unt2 ouă1 lămâie± sare, piper Curăţaţi peştele, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare.... Citeşte