Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2008 - Anul XIII, nr. 11 (3692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nokia va desfiinţa fabrica din Bochum, Germania, şi relochează producţia, în special în România

Marţi, 15 Ianuarie 2008 (13:20:48)

Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, intenţionează să desfiinţeze fabrica din Bochum, Germania, până la jumătatea anului, plan care presupune disponibilizarea a până la 2.300 de angajaţi, producţia fiind transferată către regiunile cu costuri mai reduse, în special România.
  Unitatea de producţie de la Bochum, unde se fabrică dispozitive mobile, nu este suficient de competitivă, potrivit companiei finlandeze, iar situaţia nu se va îmbunătăţi nici în cazul operării unor investiţii suplimentare, informează Reuters.

"Transferăm producţia la fabricile existente, în principal la cea din România, care va deveni operaţională în primul trimestru", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Arja Suominen.

Nokia a anunţat, în martie 2007, că va înfiinţa o unitate de producţie de telefoane mobile în România, investiţia fiind estimată la 60 de milioane de euro.

Compania finlandeză va angaja, până la sfârşitul anului, o mie de persoane la fabrica din comuna Jucu, judeţul Cluj, dublând personalul faţă de estimările iniţiale, a declarat, la începutul săptămânii, directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don.

Nokia a început angajările pentru deschiderea fabricii, care va avea loc la 11 februarie, a afirmat Don.

Potrivit acestuia, recrutările şi angajările vor continua pe tot parcursul anului 2008, astfel încât până la sfârşitul anului, numărul de angajaţi să ajungă la 1.000 de persoane. Nokia a prevăzut ridicarea graduală a fabricii şi recrutarea a aproximativ 500 de angajaţi până la sfârşitul anului 2007. Numărul angajaţilor va ajunge la 3.500 în momentul în care fabrica va funcţiona la capacitate maximă.

În opinia unui analist, Jari Honko de la EQ Bank, informaţia privind închiderea fabricii de la Bochum nu este surprinzătoare, întrucât competitivitatea a fost întotdeauna o problemă la unitatea germană.

"Pe termen lung, cred că este o mişcare inteligentă. Pe termen scurt, nu ştim care vor fi costurile. În general, Germania este o ţară scumpă pentru desfiinţarea unei fabrici sau disponibilizarea de angajaţi", a spus Honko.

Pe de altă parte, compania mixtă deţinută de Nokia în parteneriat cu Siemens, Nokia Siemens Networks, a anunţat că intenţionează să desfiinţeze 9.000 de locuri de muncă până la finele anului 2010, reprezentând 15% din forţa de muncă angajată la nivel global, dintre care 2.290 de angajaţi vor fi concediaţi numai în Germania.

Nokia derulează cea mai mare parte a activităţii de producţie de telefoane mobile în ţările unde costurile aferente activităţilor de acest tip sunt mai scăzute, precum Ungaria, România, China şi India. De asemenea, compania mai deţine o fabrică la Salo, Finlanda.

Grupul finlandez este unul dintre cei mai importanţi jucători internaţionali în domeniul telecomunicaţiilor şi produce o gamă largă de dispozitive mobile şi echipamente, soluţii şi servicii pentru reţelele de comunicaţii. Firma conduce în clasamentul producătorilor mondiali de telefoane mobile.

În România, Nokia este prezent la Cluj-Napoca şi cu divizia Nokia Enterprise Solutions din februarie 2006, după ce a finalizat achiziţia companiei de origine americană Intellisync cu operaţiuni la nivel internaţional, inclusiv pe piaţa locală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nokia va desfiinţa fabrica din Bochum, Germania, şi relochează producţia, în special în România.
 Vizualizări articol: 573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nokia va desfiinţa fabrica din Bochum, Germania, şi relochează producţia, în special în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sardele în crustă de cartofi 4 porţii – 45 minute 8 sardele mari600g cartofi100g unt2 ouă1 lămâie± sare, piper Curăţaţi peştele, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare.... Citeşte