Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2008 - Anul XIII, nr. 11 (3692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

BNR va lua orice măsură de întărire a politicii monetare, pentru atingerea ţintei de inflaţie

Marţi, 15 Ianuarie 2008 (17:44:58)

BNR va lua orice măsură, inclusiv o nouă majorare de dobândă, pentru întărirea politicii monetare şi atingerea ţintei de inflaţie, în funcţie şi de răspunsul pieţei la ultimele două creşteri ale ratei dobânzii, a declarat, marţi, la Viena, viceguvernatorul băncii centrale Eugen Dijmărescu.
  "Vom fi proaticivi. Vom exercita un control cu multiple instrumente, unele nu foarte plăcute, dar nu vom face invenţii", a afirmat Dijmărescu.

El a arătat că Banca Naţională a României (BNR) îşi păstrează ţinta, iar în condiţiile unui an agricol bun este foarte probabil ca inflaţia să revină la finele anului în banda de variaţie stabilită.

Inflaţia de la finele anului 2007 a urcat la 6,57%, cu 1,5 puncte peste intervalul ţintit de BNR, după ce preţurile de consum au crescut cu 0,64% în ultima lună a anului trecut, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

BNR a stabilit pentru 2007 o ţintă de inflaţie de 4%, plus/minus un punct procentual, ţinta pentru acest an fiind de 3,8%, cu acelaşi interval de variaţie.

În ultimul raport asupra inflaţiei din luna noiembrie, banca centrală a revizuit în creştere cu 0,6 puncte prognoza de inflaţie pentru 2008, la 4,3% pe an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BNR va lua orice măsură de întărire a politicii monetare, pentru atingerea ţintei de inflaţie.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BNR va lua orice măsură de întărire a politicii monetare, pentru atingerea ţintei de inflaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sardele în crustă de cartofi 4 porţii – 45 minute 8 sardele mari600g cartofi100g unt2 ouă1 lămâie± sare, piper Curăţaţi peştele, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare.... Citeşte