Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2008 - Anul XIII, nr. 11 (3692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Planuri

Cristian Irimie vrea să îmbunătăţească imaginea doctorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Nu vom tolera nici un fel de abatere de la etica şi deontologia profesională”. Acesta este mesajul transmis, ieri, de noul preşedinte al Colegiului Judeţean al Medicilor (CJM) Suceava, dr. Cristian Irimie, în prima sa conferinţă de presă susţinută în această calitate, care a arătat că principala sa misiune în următoarea perioadă este îmbunătăţirea imaginii corpul medical în rândul populaţiei.

Sursa citată a recunoscut că „nu toţi medicii îşi fac datoria aşa cum îi obligă pregătirea lor profesională şi nu respectă disciplina profesională”, dar a precizat că majoritatea neajunsurilor întâlnite în sistemul sanitar ţin de latura administrativă.

 

„Voi reinventa comunismul în ceea ce priveşte organizarea în medicină”

„75% dintre tragediile medicale din România sunt cauzate de dezorganizarea din sistemul de sănătate, care s-a perpetuat şi s-a accentuat grotesc în ultimii 3 ani. Sunt nenorociri de tip administrativ, care nu au legătură cu pregătirea profesională”, a arătat sursa citată, completând că, din acest motiv, intenţionează să readucă în actualitate practici care odinioară au funcţionat cu succes.

„Voi reinventa comunismul în ceea ce priveşte organizarea în medicină”, a adăugat Irimie.

Noul preşedinte al CJM Suceava a mai spus că al doilea punct de pe agenda sa de lucru, după retuşarea modului în care este perceput de către beneficiarii serviciilor de sănătate corpul medical, îl constituie creşterea calităţii profesionale a doctorilor, printr-o comunicare mai bună a organismului pe care-l reprezintă cu aceştia, şi demararea unor cursuri de pregătire profesională pe diverse profile şi zone.

 

Site-uri, buletine informative şi ghiduri terapeutice pentru medici, în 2008

În acest context, Cristian Irimie a promis că în 2008 va pune la punct un site al Colegiului Judeţean al Medicilor, care să poată fi accesat de toţi doctorii din teritoriu şi în care să fie prezentate ultimele noutăţi. De asemenea, va fi scos un buletin informativ, destinat celor care nu au posibilitatea de a se conecta la internet şi vor apare primele ghiduri de practică medicală, elaborate pe plan local.

„Avem în vedere încurajarea utilizării protocoalelor terapeutice, pe care vrem să le creăm la Suceava dat fiind faptul că, după părerea mea, la nivel naţional nu se va reuşi scoaterea lor deoarece sunt prea multe păreri şi orgolii. Vom sprijini logistic acele colective de medici care vor gândi aceste ghiduri”, a declarat sursa citată, cu precizarea că se urmăreşte ca respectivele ghiduri să fie făcute pe diverse specialităţi şi să cuprindă toţi paşii obligatorii care trebuie urmaţi, de la medicul de familie până la medicul specialist din spital.

„În lipsa acestor protocoale nu putem vorbi despre culpă, eroare sau neatenţie medicală. E greu să analizăm asemenea cazuri pentru că intervine subiectivismul”, a explicat Irimie.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cristian Irimie vrea să îmbunătăţească imaginea doctorilor.
 Vizualizări articol: 2635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Cristian Irimie vrea să îmbunătăţească imaginea doctorilor1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce nesimtittttttttttt trimis de
(15 ian 2008, 11:46:14
Porcul asta moralism i-a vorbit sotiei mele ca unuia care a venit sa ceara de pomana si nu ca unui pacient cu o problema majora care vine la urgenta la spital duminica la pranz . Nesimititul a crezut ca venim sa cerem consultatie gratuita si nu ajutor. Intrebare la un asemenea personaj: de ce vii la mine? nu ai medic de familie?

Asta se intampla intr-o duminica la pranz. Imi vine sa-l scuip in fata de fiecare data cand il vad cu Volvo-ul lui de spagar imbuibat. Si acum e si presedinte la colegiul medicilor. JIGODIEEEEEEE
2.   Halal imagine trimis de
(15 ian 2008, 11:51:11
Cu asta director nu poate fi decat o inrautatire a imaginii medicilor. Un oportunist politic si un nesimtit fara margini si fara scrupule. Asta ar lua bani si de pe un cadavru. Chiar nu mai sunt si oameni de calitate care sa fie promovati in asemenea posturi? Obligatoriu trebuie sa fie aceeasi comunisti corupti inregimentati in tot felul de partide?
3.   Dl Irimie trimis de
(15 ian 2008, 13:40:04
Adevarul este ca si eu am fost operata de dl. Irimie.... si dupa 6 saptamani cand m-am dus la control asa cum este prevazut, am fost nevoita sa ma duc la MPO, am platit taxa (care nu e chiar ieftina pentru cineva cu minimum pe ec.. si care se scuturase de bani la operatie) si cand am intrat m-a intrebat cum ma simt , am spus ca bine, si atunci mi-a zis ca ne vedem peste 6 luni...Un minut atat a durat (dupa mine avea paciente care erau programate la avort) consultatia pentru care am platit. M-am simtit tare umilita... Nu m-am mai dus de atunci... Adevarul este ca ma simteam bine.. dr. este un profesionist in domeniul lui, dar ca si comportament fata de pacienti cam lasa de dorit...
4.   DR. IRIMIE trimis de
(15 ian 2008, 13:56:08
REVIN CU PRECIZAREA CA NU AM FOST CONSULTATA , PUR SI SIMPLU MI S-A PUS O INTREBARE NUMAI:" CUM MA SIMT" PUTEAM SA MA SIMT BINE SI SA NU FIE TOTUL IN REGULA. AVEA DATORIA DACA NU MORALA MACAR PENTRU BANII DATI SA MA CONSULTE. S-A INTAMPLAT ACUM 2 ANI , DL IRIMIE ERA DIRECTORUL SPITALULUI SI ERA F OCUPAT..

N-AM RIPOSTAT PENTRU CA FAC PARTE DIN GENERATIA CARE NU E INVATATA INCA SA-SI CEARA DREPTURILE .. SI II TRATAM PE DOCTORI CA PE NISTE ZEI SI DE ASTA INGHITIM ATATEA....
5.   Ha ha trimis de
(15 ian 2008, 14:55:40
suceava nu va scaahpa niciodata de mafioti.. presedinte al colegiului medicilor? un alcolist?

5.1  RE: Ha ha trimis de
(15 ian 2008, 23:01:36
inca din fraza de inceput se dovedeste ca samanta de comunist din irimie nu va pieri vreodata, nu era nevoie sa mentioneze expres in interviu
6.   Vai de marele specialist trimis de
(15 ian 2008, 16:43:50
A ajuns mare specialist prin atestare pe post , rezervat de veghiul regim privilegiatilor. Era vremea cand nici nu se mai scoteau posturile la concurs. Erau oamenii stabiliti, dadeau niste examene de forma dupa care plecau la secundariat, cum se chema pe atunci rezidentiatul de azi. Asa a ajuns si sotia dr Irimia specialista pe la reumatologie, si dr. Creteanu Gabriela, si multi, multi fosti clienti ai nomenclaturii comuniste. E drept ca au capatat destula experienta in anii de practica, dar totusi n-au ajuns acolo pe drept. Multi alti medici poate mai capabili puteau sa ocupe acele posturi, dar cum sa incapi de astia cu stea in frunte? Iar acum nu mai pot de atata spital, munca de cercetare, participare la conferinte internationale, membri marcanti in PSD, consilieri la primarie, membri in Consilii de Administratie ( de ex la Termica, s.a) . Cand or mai fi dormind oamenii astia? Sunt chiar asa niste valori, sau nu-i mai satura d***ul de bani?
7.   Mirare trimis de
(15 ian 2008, 17:04:54
"Cristian Irimie vrea sa �mbunatateasca imaginea doctorilor"????

De ce n-o fi imbunatatit-o pe vremea cand era manager????
7.1  RE: Mirare trimis de
(15 ian 2008, 22:59:53
fiecare medic isi creeaza propria sa imagine, prin tinuta profesionala si umana de care da dovada;numai in suceava ,targul te"face sau te desface"
8.   Si ce daca ? trimis de
(15 ian 2008, 20:42:14
Daca acesti doctori au primit atentionare si mustrare, mare lucru li s-a intamplat ! Iaca o sa recupereze acele puncte de promovare, iaca o sa le treaca, iaca o sa ia mai multe spagi pe viitor,etc. Cei pagubiti de erorile lor vor trebui sa stranga din dinti si sa mearga mai departe. Daca mai traiesc, daca nu, rudele. Pana nu li se va umbla la reputatie, dreptul de a mai exercita profesia, sau la compensatii financiare usturatoare, nimeni nu va misca un deget. Si e adevarat ca dotarea e asa cum e, dar omenia acestor medici ( ca si a majoritatii romanilor de aproape orice profesie, dealtfel) este la pamant.
9.   Asta crede ca azi e...."PRIMA APRILIE" !!!! trimis de
(15 ian 2008, 21:25:11
DA CELE 15 DOSARE REZOLVATE DUPA ....LEGEA PADURII ???

DACA ESTI ASA DE ...TARE SI MARE CUM TE LAUZI ATUNCI ....REZOLVA CELE 2 DOSARE CARE N-AU PUTUT FI REZOLVATE ("ARHIVA X"- DIN ARTICOLUL DE MAI SUS).

ps. nu uita ca colegiul acorda numai.....PREMI , LAUDE si MICI mustrari , avertismente si ...nimic mai mult !!!!!

colegiul de regula declara ca totul a fost OK iar pacientul a murit din vina...PACIENTULUI .

10.   Prostie trimis de
(15 ian 2008, 21:31:49
ghidurile de diagnostic si tratament sunt elaborate lanivel european, de catre comisii intregi de specialisti;ce va face dr irimie cu ghidurile acestea elaborate pe plan local???vor avea valoare numai in judetul suceava, care e logica?bolile vor fi diagnosticate si tratate altfel in sv decat in restul lumii?in plus, daca in ghid va scrie ca ptr diagnostic ar fi fost necesare aparate de care spitalul din suceava nu dispune,(de ex artroscop, CT, RMN,endoscop, colposcop,echo doppler, electromiograf,etc,etc,etc) la ce bun aceste ghiduri LOCALE?da, de acord ca sunt necesare dar e vorba de cele ce sunt valabile in toata europa, dupa care lucreaza lumea civilizata, care le si poate pune in aplicare;si cine va elabora aceste ghiduri, tot cei din generatia veche , care nu mai stiu noutatile din specialitatile lor, pentru ca nu au fost interesati sa se perfectioneze,care nu au competente, prin urmare habar nu au cu ce se maninca anumite lucruri?ha, ha!
11.   Adevar trimis de
(17 ian 2008, 10:07:57
multi isi dau cu parerea .ce v-a impiedicat ca atunci cand ati fost la recontrol la dr.Irimie sa-i spuneti sa va consulte, de ce nu va manifestati nemultumirea in fata persoanei ?dar de ce va legati de sotia d-lui ?oamenii astia chiar au dat examene si nu in Suceava la TG> Mures la Bucuresti ce pile puteau sa aiba?Au invatat, de ce nu spuneti in fata cand ceva nu va convine ,cum vreti sa se imbunatateasca ceva daca nu aveti curajul sa spuneti in fata ! nu judecati din auzite este usor sa faci un rau e greu sa faci un bine ,se pare ca si colegii au ceva de spus dar doar ca anionimi (12)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sardele în crustă de cartofi 4 porţii – 45 minute 8 sardele mari600g cartofi100g unt2 ouă1 lămâie± sare, piper Curăţaţi peştele, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare.... Citeşte