Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mai 2012 - Anul XVII, nr. 103 (5008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Titus Corlăţean, avizat favorabil de comisiile parlamentare pentru portofoliul Justiţiei

Luni, 7 Mai 2012 (14:30:52)

Titus Corlăţean, nominalizat de premierul desemnat Victor Ponta pentru funcţia de ministru al Justiţiei, a primit, luni, avizul favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Titus Corlăţean a fost audiat de Comisiile juridice, pentru cercetarea abuzurilor şi pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor şi Senat.

Nominalizarea lui Corlăţean a fost avizată de parlamentarii din comisii cu 35 de voturi "pentru", 6 "împotrivă" şi 2 abţineri.

Titus Corlăţean a declarat după vot că apreciză discuţia extrem de profesionistă la nivelul Comisiilor juridice, de prevenirea abuzurilor şi drepturile omului.

"Asta confirmă calitatea totuşi bună a reprezentării în Comisiile de specialitate în Parlament şi calitatea Parlamentului. Faptul că am primit un vot majoritar de sprijin e un semnal pozitiv care îmi spne, în acelaşi timp, că am fost multe responsabilităţi în perioada care urmează", a apreciat Titus Corlăţean.

El a arătat că are responsabilitaţi în perioada următoare, ţinând cont de punctele de interes ale parlamentarilor, legate de independenţa justiţiei. "Îmi propun să sprijin aceste eforturi şi caracterul ireversibil al acestor eforturi", a adăugat ministrul propus pentru Justiţie.

Senatorul a vorbit şi despre o cooperare mai strânsă cu oficialii europeni pe chestiunea MCV, pentru o evaluare mai obiectivă.

"Lucrurile nu au stat pe loc în România, au existat progrese, lucruri foarte bune făcute de Parlament, la nivel guvernametal, legat de practica combaterii corupţiei, de integritate şi cu toate acestea, obiectivele generice rămân aceleaşi", a declarat Corlăţean.

El a pledat pentru un dialog mai bun cu oficialii europeni, pentru a defini mai bine obiectivele, pentru a ajunge la o finalizare a acestui MCV. "La momentul oportun, acest mecanism a avut o valoare pozitivă şi trebuie să continuăm progresele, dar mai bine definite obiectivele", a mai declarat Corlăţean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Titus Corlăţean, avizat favorabil de comisiile parlamentare pentru portofoliul Justiţiei.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Titus Corlăţean, avizat favorabil de comisiile parlamentare pentru portofoliul Justiţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei