Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mai 2012 - Anul XVII, nr. 103 (5008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dobriţoiu vrea să modifice statutul cadrelor militare: E dat peste cap de avansările cu conotaţii

Luni, 7 Mai 2012 (15:05:36)

Ministrul desemnat al Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, luni, că în mandatul său va pune accent pe continuitate în ceea ce priveşte participarea în teatrele de operaţiuni, că doreşte modificarea statutului cadrelor militare şi consideră scutul antirachetă de importanţă strategică.

"Voi pune accent pe aspectele de continuitate, deci tot ce ţine de participarea în teatrele de operaţiuni, de îndeplinirea obligaţiilor asumate în calitate de aliat al NATO şi UE. Nu ştiu în ce măsură sunt bugetate aceste obligaţii. Iar după summit-ul NATO vom face o analiză foarte atentă a elementelor de impact de pe agenda NATO", a afirmat Dobriţoiu.

El a spus că problema scutului antirachetă este de importanţă strategică nu numai pentru România şi că va adânci dialogul cu SUA pentru ca acest scut "să se întâmple".

"Problema scutului antirachetă este de importanţă strategică nu numai pentru România. În momentul în care voi ajunge la minister, mă voi familiariza cu aspectele tehnice şi voi adânci dialogul cu SUA pentru a se întâmpla acel scut. Altfel, vom avea noi o mare problemă legată de relevanţa strategică a României", a spus Dobriţoiu.

Întrebat dacă el va participa la reuniunile miniştrilor apărării unde fostul ministrul Gabriel Oprea nu mergea, Dobriţoiu a arătat că este o chestiune care este în fişa postului şi vorbeşte curent o limbă străină şi a lucrat într-o capacitate internaţională NATO.

Întrebat dacă a avut o discuţie cu Gabriel Oprea, Dobriţoiu a spus că a avut cu acesta o "discuţie elegantă" pe tema opiniilor faţă de priorităţile la Ministerul Apărării.

La audierea din comisiile de apărare, Dobriţoiu a mai afirmat că doreşte modificarea statutului cadrelor militare, arătând că unii generali au fost avansaţi în acelaşi an, unii cu 2-3 grade şi că această situaţie este de "neconceput".

"Este o problemă care mă preocupă, pentru că la nivelul cadrelor miliatre în rezervă s-a creat o stare de nemulţumire generalizată. Sunt oameni care au ieşit în pensie cu un anumit grad şi cadrau la anumite unităţi în funcţie de experienţa lor. Tot acest proces de pregătire a rezervei a fost dat peste cap de avansările cu anumite conotaţii", a mai spus Dobriţoiu.

El a adăugat că "statutul trebuie să pună în ordine competenţele, experienţa, astfel încât să fie stimulat spiritul de corp".

Dobriţoiu a mai spus că doreşte un dialog intens cu sindicatele care "poate să conducă la agrearea în comun" a unor măsuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dobriţoiu vrea să modifice statutul cadrelor militare: E dat peste cap de avansările cu conotaţii.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dobriţoiu vrea să modifice statutul cadrelor militare: E dat peste cap de avansările cu conotaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei