Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mai 2012 - Anul XVII, nr. 103 (5008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mizerie

În câteva zile, sucevenii au umplut de gunoaie locul pentru grătare amenajat de primărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În doar câteva zile de la deschiderea spaţiului amenajat de Primăria Suceava pentru grătare în aer liber, sucevenii care au profitat de vremea frumoasă au umplut locul de gunoaie.

PET-uri, pungi de plastic, sticle şi doze de bere, resturi menajere aruncate peste tot, aşa au lăsat sucevenii în urma lor după ce au venit la grătar.

Grătarul pus la dispoziţie de primărie era şi el înconjurat de gunoaie, cu pahare şi PET-uri lăsate pe el, astfel încât oricine ar fi dorit ieri să-l folosească ar fi trebuit să se apuce mai întâi de curăţenie.

Ieri, la locul de picnic amenajat de primărie erau doar câţiva oameni, retraşi departe de gunoaie şi care au ales să vină cu grătarul propriu, decât să-l utilizeze pe cel amplasat acolo.

Chiar dacă la inaugurarea spaţiului, viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a atras atenţia sucevenilor amatorilor de distracţie la iarbă verde „că toate deşeurile provenite în urma grătarelor trebuie aruncate acolo unde trebuie, nu abandonate pe locul unde au fost şi s-au simţit bine în aer liber”, atenţionarea sa se pare că nu a fost luată în seamă de cei care au ieşit la picnic în ultimele zile.

Primul loc amenajat pentru grătare şi picnicuri la iarbă verde din municipiul Suceava a fost inaugurat de 1 Mai, în aer liber, pe terenul fostei gospodării PCR.

 

Municipalitatea intenţionează să mai amenajeze câteva spaţii pentru grătare în municipiu

Terenul, preluat anul trecut de municipalitatea suceveană de la Regia Autonomă a Protocolului şi Patrimoniului de Stat, a fost amenajat parţial, fiind făcute o serie de lucrări necesare pentru ca sucevenii să poată merge oricând la grătare sau la picnic fără a risca să fie amendaţi, conform noilor prevederi.

Municipalitatea intenţionează să întocmească un proiect mai mare de amenajare a unei zone de agrement, prin care să fie curăţate lacurile lăsate în paragină de foştii proprietari, să fie amenajat un ponton de pe care să se poată circula cu barca sau cu hidrobiciclete, precum şi mai multe spaţii de grătare, spaţii de alimentaţie publică şi de divertisment.

Primăria Suceava intenţionează să mai amenajeze două locuri de grătare în cartierele Zamca şi Burdujeni, în zone aflate la marginea pădurii.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În câteva zile, sucevenii au umplut de gunoaie locul pentru grătare amenajat de primărie.
 Vizualizări articol: 870 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 9 voturi
În câteva zile, sucevenii au umplut de gunoaie locul pentru grătare amenajat de primărie4.359

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cultura romaneasca trimis de
( 7 mai 2012, 11:11:30
aratam inca o data lumii intregi de ce santem capabili...........
2.   ... trimis de
( 7 mai 2012, 11:14:38
Cel mai periculos ţăran: ŢĂRANUL DE ORAŞ!
2.1  RE: ... trimis de
( 7 mai 2012, 11:23:39
Nu e cazul sa jignesti taranii...pti sa spui altfel: melteni, cocalari, etc...
3.   ABCDAR trimis de
( 7 mai 2012, 11:18:04
Abecedare, un poem, ceva acolo, inchinat spiritului civic si bunului simt? ...:))
4.   Fara cuvinte trimis de
( 7 mai 2012, 11:25:30
Asta e un fragment din marele tablou numit "Romania bunului simt".....cu mici diferente, cam asa este peste tot.....
5.   Lipsa de bun simt trimis de
( 7 mai 2012, 11:59:30
Atat putem noi, atat stim noi sa facem, dar eu consider vinovate autoritatile ptr. lipsa de reactie.
Ia sa-i dai momarlanului o amenda de 5000 ron cu executare sau munca in folosul comunitatii, sa vezi daca va mai arunca vreo-data ceva pe jos!
Dar daca legea le permite, mereu vom arata ca o cocina!
Acelasi lucru se intampla si prin luncile raului Suceava, vine cocalarul si-si prajeste micii , ingurgiteaza 20 doze de bere, iar la plecare......e o cocina !
5.1  RE: Lipsa de bun simt trimis de
( 7 mai 2012, 12:09:13
DORINT, vezi ca faci o mare confuzie....momarlanii reprezinta o comunitate de oameni din Valea Jiului, destul de redusa ca numar si despre care se spune ca sunt ultimele ramasite ale poporului dac.....asa ca nu poti folosi termenul asta pentru a eticheta nesimtirea unor cetateni suceveni, care se dau drept urmasi de-ai razesilor lui Stefan cel Mare
6.   *** trimis de
( 7 mai 2012, 12:12:36
lasa ca vin sambata fraierii voluntari de la Let's Do It, Romania si strang gunoaiele in urma cretinilor si dobitocilor........fraieri in sensul de munca lui sisif...si asta pentru ca in tara asta nu se paote face nimic, nu se poate aplica nici o lege decat daca ea este facuta sub puterea fricii......ia sa dai amenzi de minim 2000 lei daca il vezi ca arunca hartia pe jos sau puscarie cu executare de munca la asfaltat si sapat santuri daca lasa murdar la picnic si ai sa vezi cum e luna peste tot........valabil si la circulatie la legearutiera tot asa....depasesti viteza legala cu x km sau depasesti periculos ca tu esti rahat cu ochi fiu de smecher amenda de minim 5000 lei sau pedeapsa cu executare in munca.....sa vezi atunci ordine si respect pe sosele.......apoi sa vina Let's Do It, Romania si sa faca curat caci va avea certitudinea ca asa va ramane......pana atunci lasa ba sa arunc ca uite vine fraierul si strange
7.   Rw trimis de
( 7 mai 2012, 12:42:34
aratam intradevar lumii ca suntem niste gunoaie , asa este ? pe unde te duci doar de gunoaie dai ...... care sunteti in stare hai sa facem "curatenie" . Uitati-va pe rauri , paraie , piete .... etc , ce vedeti ? gunoaieeeeeeeeeeee !!!!!!!! numai gunoaie . daca ne uitam mai sus , idem
8.   Curatenie trimis de
( 7 mai 2012, 13:17:45
simplu, toti cei care Simbata si Duminica au stat in acele locuri, trebuiau filmti cu camera ascunsa, apoi amendati si pusi, obligatoriu, sa stringa gunoaiele......
fara alte comentarii.......va asigur ca in urmatoarea sapt. nimeni nu ar mai fi avut curajul sa arunce prin iarba ceva.......
simplu, nu?
9.   Gresit trimis de
( 7 mai 2012, 13:22:01
cu generalizarea Si eu sunt sucevean dar nu am fost pe acolo, deci nu am contribuit la umplerea locului cu gunoi. Asadar, nu "sucevenii au umplut" ci "cei mai mizerabili suceveni".
10.   Atentie!!! trimis de
( 7 mai 2012, 13:59:26
Din imaginea prezentata(eu nu am fost acolo) se vede un mare ''jaf'' de gratar(nici nu-mi imaginez cat iti lua sa ajungi si tu la rand)Si cel mai important, nu vad nici un cos de gunoi(trebuia obligat 1-2 langa gratar), atunci nu inteleg ce atata tam-tam pe chestia asta.Adu cosuri si apoi comenteaza d-soara jurnalist.Iar ca sunt sau nu ''tarani''cei care au fost acolo, ramane de vazut, dupa ce se asigura un minim pentru curatenie(COSIURI DE GUNOI, DOMN PRIMAR)
10.1  RE: Atentie!!! trimis de
( 7 mai 2012, 15:03:42
după mintea ta trebuia să stea şi doi de la Rosal să le care mizeria la buncăr, nu? de saci menajeri ai auzit? când te duci la la grătar să-ţi umpli maţul cu mici şi bere îţi stringi mizeria şi o duci la buncăr, tocmai pt. a nu rămâne gunoiul la-ndemâna câinilor fără stăpân sau a animalelor sălbatice! ai priceput, măi ăsta care te-ai născut coşul de gunoi la cap?
10.2  RE: Atentie!!! trimis de
( 7 mai 2012, 21:26:50
@GEDUL:

Tocmai ne-ai demonstrat tuturor ca esti unul din acei cocalari.
Desteptule, asa cum aduci mancarea in masina, asa poti sa o cari acasa. Bagi resturile in punga si le arunci la primul cos/tomberon/orice dispozitiv dedicat de colectare al gunoiului. Dar e greu sa muncesti cu burta plina si cu ochii injectati, nu?
11.   AU IESIT TARANII LA ADAPAT.RUSINOS trimis de
( 7 mai 2012, 14:36:20
PENTRU CE ITI TREBUIE COS DE GUNOI_? CUM AI ADUS HALEALA IN MASINA? IN COS DE GUNOI? RUSINE.DEGEABA VA DUCETI LA PASCUT IN TARI STRAINE CA NU SE PRINDE NIMICA DE VOI.CU ASA CONCETATENI SI CONPATRIOTI S A DUS TARA ASTA FRUMOASA PE RAPA....
12.   Mda trimis de
( 7 mai 2012, 15:14:09
Asta e dovada cea mai clara ca municipalitatea isi da toata silinta, in vreme ce taranul sucevean strica! Culmea e ca dup-aia tot el (taranul) are ceva de obiectat...
13.   Lipsa de educatie trimis de
( 7 mai 2012, 15:33:22
sant sau nu sant tomberoane,asta nu anseamna k trebuie gunoaile aruncate la antamplare,asta e dovada pt c au interzis gratarele la voia antamplari,pt k o parte din noi romani santem needucati,o persoana k lipsa bunului simt indiferent de unde provine sau unde se afla va face la fel atata timp cat nu o sa fie puse sanctiunile an aplicare,aaa pt cei c nu stiu c anseamna a fi taran....taran nu anseamna a fi mizerabil ,taran nu anseamna a fi prost...taranul este acea persoana care locuieste an mediul rulal avand k ocupatie principala agricultura si cresterea animalelor,aku 100 de ani an urma era o oarecare dif antre oraseni si sateni,da aku an unele cazuri taranul e mai evoluat k orasanul care are singur moft apa rece de la o teava ruginita,k asta vreau sa zik k toti santem oameni k toti santem egali dar ex o dif ....bogat sau sarac,educat sau needucat...
14.   Civilazatie si educatie niciodata la romani trimis de
( 7 mai 2012, 16:14:34
orasean sau taran nu stiu ce corect, doar la inceput a fost taranul care a fost pe pamant.Nu stiu de ce spuneti ca taranul este de vina eu cred ca orasenii sunt in genetal cei puturosiicare vor munca de birou , salarii marii si femeie de serviciu, existenta taranului este sa ai tu orasene mancare pe masa. Amenziile este singura solutie pt. orice prostie face OMUL, lasarea gunoaielor la intamplare, indiferent de loc, parcarii neregulamentare.

15.   Romania trimis de
( 7 mai 2012, 22:43:37
Asta e imaginea Romaniei de azi. De vina este legislatia mult prea permisiva. In alte tari daca ai de prelungit un pasaport, sau trebuie sa-ti preschimbi permisul de conducere, trebuie sa nu ai nici o datorie la bugetul local (amenzi etc...), iar daca ai vreo datorie - trebuie sa platesti (amenzile sunt foarte mari aici), apoi beneficiezi de serviciul respectiv.
16.   Nedumerire trimis de
( 8 mai 2012, 09:12:58
Nu inteleg disputele dintre tarani si oraseni creeate de voi, aici e vorba de bunsimt,educatie, respect pentru tot ce ne inconjoara, dar de unde? S-a vazut omul in masina si de acu asteapta sa ise faca si sa i se puna totul la dispozitie. Chiar daca a fost in strainatate nu a invatat nimic, sa-i vedeti cand vor veni in concediu de cata aroganta vor da dovada, dar tot mitocani vor fi. Revenind la subiect ca sa fim seriosi PRIMARUL este de vina ! De ce nu a mers sa stranga gunoaiele? ABCEDARU-LE UNDE ESTI DE CE NU IEI ATITUDINE IMPOTRIVA LUI? UNDE SUNT OPERELE TALE LITERAR-POLITICE DEMNE DE SPITALUL DE LA GRAJDURI?
17.   Spatii amenajate!!! trimis de
( 8 mai 2012, 09:23:23
Am trecut duminica dupa masa pe la terenul fostei gospodării PCR si mi-a lasat un gust amar, in sensul ca numai de spatiu amenjat de gratar nu poate fi vorba...asta nu ii absolva pe acei nesimtiti care dupa ce si-au satisfacut poftele gastronomice sa lase in urma lor mormane de gunoaie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei