Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mai 2012 - Anul XVII, nr. 103 (5008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cepoi: Spuneam la întâlnirea cu FMI că numai Dumnezeu ne păzeşte de un eveniment catastrofal

Luni, 7 Mai 2012 (14:09:52)

Ministrul desemnat pentru Sănătate, Vasile Cepoi, a declarat, luni, în cadrul audierilor din comisiile comune de sănătate ale Parlamentului, că printre obiectivele sale se află legea sănătăţii, deblocarea posturilor din sistem, redeschiderea unor spitale şi rezolvarea crizei medicamentelor.

Vasile Cepoi a declarat că şi-a propus cinci obiective principale pentru cele şase luni ale actualului Executiv, definirea unor obiective privind implementarea unor reforme instituţionale în domeniul sănătăţii, elementul principal fiind legea sănătăţii.

Ministrul desemnat al Sănătăţii a vorbit şi despre implementarea unui sistem de management al calităţii serviciilor medicale, în contextul gradului scăzut de satisfacţie al populaţiei faţă de serviciile medicale.

Un alt obiectiv al ministrului desemnat este creşterea accesabilităţii populaţiei vulnerabile la serviciile medicale, din cauza distribuţiei neuniforme a furnizărilor de servicii în teritoriu, dar şi promovarea integrităţii în sistemul de sănătate, pentru întărirea capacităţii de control al statului în privinţa utilizării fondurilor publice, aceasta fiind o condiţie pentru controlul cheltuielilor din sănătate.

Cepoi a mai declarat că îşi doreşte reducerea dezechilibrului financiar din sistem.

Ministrul desemnat al Sănătăţii a vorbit şi despre unele obiective imediate, printre care luarea unei decizii politice privind proiectul de lege, şi anume ce tip sistem de sănătate dorim, pentru o asumare politică.

"Un obiectiv urgent este deblocarea posturilor în sănătate", a mai anunţat Vasile Cepoi, adăugând că România se află într-o situaţie critică.

"Spuneam la întâlnirea cu FMI că numai Dumnezeu ne păzeşte de un eveniment catastrofal", a adăugat ministrul desemnat, anunţând că va propune în prima şedinţă de guvern deblocarea acestor posturi.

În privinţa spitalelor desfiinţate, Vasile Cepoi a vorbit despre necesitatea înfiinţării unor centre multifuncţionale sau poate chiar redeschiderea unor spitale, acolo unde se justifică acest lucru.

O prioritate imediată a ministrului desemnat este, potrivit acestuia, rezolvarea crizei medicamentelor.

"Există riscul de a rămâne fără unele medicamente extrem de importante prin retragerea unor firme de pe piaţă", a spus Cepoi, precizând că există o relaţie tensionată între sistemul de sănătate şi producătorii de medicamente, care trebuie rezolvată.

Vasile Cepoi a mai afirmat că spitalele se află într-un proces de acreditare declanşat în urmă cu un an şi jumătate şi a vorbit despre implementarea unui management al calităţii, care presupune o activitate profesionistă.

"Trebuie să pregătim spitalele, oamenii, iar acreditarea să fie reală şi nu una formală", a adăugat el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cepoi: Spuneam la întâlnirea cu FMI că numai Dumnezeu ne păzeşte de un eveniment catastrofal.
 Vizualizări articol: 561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cepoi: Spuneam la întâlnirea cu FMI că numai Dumnezeu ne păzeşte de un eveniment catastrofal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei