Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mai 2012 - Anul XVII, nr. 103 (5008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liviu Pop: Avem o problemă de aplicare a majorării cu 8%, sunt bugetari cu salarii deja mărite

Luni, 7 Mai 2012 (15:01:02)

Ministrul desemnat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat, luni, că majorarea cu 8% a tuturor salariilor bugetarilor ar putea pune probleme, întrucât unele categorii ar avea deja veniturile mărite, şi că va cere premierului o radiografie a ministerelor, din 2009 până în prezent.

Pop a precizat că au venit semnale de la unele primării din ţară, referitoare la categorii de bugetari care deja au salarii mai mari decât în ianuarie 2010.

"Dacă acest lucru se întâmplă cu adevărat - pentru că până nu se va face un audit intern în acele instituţii nu se poate că este sau nu adevărat -, avem o problemă de aplicare a acestui opt la sută, pentru ca, prin aplicarea majorării, să nu creăm discrepanţe şi mai mari. Apoi avem date, dar o să vedem cu certitudine acest lucru săptămâna viitoare, când o să se finalizeze auditul, că sunt instituţii în subordinea Ministerului Muncii în care sunt posturi blocate pe care au fost angajate, din trei în trei luni, persoane, fără să aibă activitate", a mai spus ministrul delegat pentru Dialog Social.

În privinţa "radiografiei tuturor ministerelor", pe care o va cere personal premierului, Pop a spus că aceasta va viza perioada din 2009 până în prezent, în special anul 2010, când s-a făcut reducerea salariilor de 25%.

"Ce vrem să vedem? Numărul total de angajaţi în aceste instituţii şi evoluţia salariilor. Să vedem dacă într-adevăr s-a aplicat regula de reducere cu 25 la sută peste tot. Spun acest lucru pentru că datele de la Institutul Naţional de Statistică ne arată că doar educaţia şi sănătatea au fost discriminate, celelate cateorii bugetare au avut reîntregite salariile mult mai repede. În condiţiile în care, atunci când s-a făcut reducerea de 25%, nu s-a făcut pe fondul total de salarii, ci pe fiecare angajat, şi am avut semnale încă de atunci că nu în toate instituţiile bugetare s-a produs la diminuarea salariiilor cu 25%, chiar dacă s-a dat o Lege a salarizării unitare, există în continuare categorii bugetare care nu au avut procentul de 25% corect aplicat, inclusiv încadrarea de la 1 ianuarie 2011. Din datele pe care le avem, sunt situaţii în administraţia locală în care salariile de la 1 ianuarie 2011 sunt mai mari decât în ianuarie 2010", a mai spus Pop.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liviu Pop: Avem o problemă de aplicare a majorării cu 8%, sunt bugetari cu salarii deja mărite.
 Vizualizări articol: 611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Liviu Pop: Avem o problemă de aplicare a majorării cu 8%, sunt bugetari cu salarii deja mărite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei