Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mai 2012 - Anul XVII, nr. 103 (5008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cepoi: Trebuie să renunţăm la categoria asiguraţilor scutiţi de la plată; cine scuteşte, plăteşte

Luni, 7 Mai 2012 (15:14:16)

Ministrul desemnat al Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat, luni, după votul din comisiile de sănătate, că, pentru proiectarea bugetului pentru anul viitor, trebuie să se renunţe la acea categorie de asiguraţi scutiţi de la plata asigurărilor, iar cine scuteşte va trebui să plătească.

"Pot să spun că va trebui să renunţăm la acea categorie de asiguraţi scutiţi de plata asigurărilor. În nicio ţară din Europa nu există o astfel de categorie de asiguraţi. Dacă o anumită categorie este în imposibilitatea de a-şi plăti aceste asigurări, sau este scutit, cel care scuteşte, plăteşte. Aşa mi se pare corect", a spus Vasile Cepoi.

Ministrul a vorbit şi despre relaţia dintre instituţiile aflate în coordonarea Ministerului Sănătăţii, respectiv CNAS. "Politica o face Ministerul Sănătăţii, Casa de Asigurări acţionează în vederea aplicării politicii ministerului. Acest lucru depinde de modul de colaborare între cei care conduc aceste instituţii şi spuneam că faptul că mai sunt căetăţeni care trec pe roşu nu înseamnă că scoate semaforul, ci punem reguli să nu mai treacă pe roşu", a spus ministrul desemnat.

Despre contractul-cadru şi norme, ministrul desemnat a declarat că acesta este expresia hipercentralizării sistemului şi hiperreglementării sale. "Am ajuns ca, încercând să reparăm un comportament, să venim cu decizii contradictorii", a spus Cepoi, dând ca exemplu medicina de familie, unde s-a impus ca medicii să consulte doar 20 de pacienţi pe zi.

Vasile Cepoi a declarat, despre sistemul "clawback", că a parcurs nişte etape pentru modificarea legii privind acest sistem şi pentru a stabili un echilibru.

El a spus că, prin actuala formulă, să ajunge la 23-25% din cheltuielile cu medicamente, ceea ce nu este corect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cepoi: Trebuie să renunţăm la categoria asiguraţilor scutiţi de la plată; cine scuteşte, plăteşte.
 Vizualizări articol: 630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cepoi: Trebuie să renunţăm la categoria asiguraţilor scutiţi de la plată; cine scuteşte, plăteşte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei