Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mai 2012 - Anul XVII, nr. 103 (5008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele demisionar al CNAS: Sistemul sanitar nu s-a dorit reformat cu adevărat

Luni, 7 Mai 2012 (15:19:25)

Preşedintele demisionar al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a declarat, luni, că sistemul sanitar nu a fost reformat şi nu s-a dorit niciodată acest lucru, pentru o schimbare reală fiind necesare, în opinia lui, alte premise şi "o altă viziune a finanţării".

"În unele domenii am reuşit mai puţin, în altele, mai mult. Aşa cum am spus, sistemul sanitar, din păcate, nu a fost şi nici nu s-a dorit vreodată a fi de-adevărat reformat. Reforma sistemului sanitar nu se poate face decât plecând de la alte premise şi de la o altă viziune a finanţării lui. Este principala nerealizare pe care o resimt, chiar dacă nu eram direct răspunzător", a declarat Duţă.

Preşedintele demisionar al CNAS a mai prezentat, luni, bilanţul instituţiei, trecând în revistă reuşitele şi nereuşitele CNAS în perioada mandatului său.

Astfel, între reuşite Duţă a enumerat obţinerea stabilităţii financiare, prin măsuri ferme, nepopulare, introducerea noului preţ de referinţă, care a avut drept consecinţă stimularea consumului de medicamente generice, recâştigarea încrederii instituţiilor financiare internaţionale precum Banca Mondială, Comisia Europeană sau FMI, prin eliminarea arieratelor în 2011, precum şi implementarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS).

Duţă a menţionat, tot la capitolul reuşitelor, prescripţia electronică, proiect realizat cu finanţare din fonduri europene nerambursabile, cu termen de implementare pentru iunie 2011. Un alt proiect cu acelaşi regim de finanţare, aflat aproape de final şi enunţat printre reuşitele CNAS, este cardul naţional de sănătate. Duţă a arătat că soluţia informatică a acestui proiect va fi finalizată până în noiembrie 2012.

La capitolul nereuşitelor din mandatul său, Duţă a menţionat lipsa unor indicatori concludenţi cu privire la modul cum au fost trataţi pacienţii şi la gradul lor de satisfacţie, problema restructurării spitalelor şi întărirea medicinii ambulatorii şi primare.

În concluzie, preşedintele demisionar al CNAS a arătat că, prin reglementările promovate de instituţie în timpul mandatului său, prin contractele cadru şi normele de aplicare, s-a reuşit impunerea unor condiţii suplimentare de calitate în sistemul sanitar, determinarea medicilor să aleagă între furnizorii publici sau privaţi pentru a liberaliza, în condiţii de echitate, piaţa de servicii medicale, limitându-se astfel "plimbarea bolnavilor" sistemul de stat şi cel privat.

Cu acelaşi prilej, Duţă a mulţumit echipei de lucru de la CNAS, preşedintelui României, Traian Băsescu, precum şi fostului premier Emil Boc.

Lucian Duţă (PDL) a fost numit la conducerea CNAS în decembrie 2009, în locul lui Irinel Popescu, demis atunci de către premierul Emil Boc, după aproape un an de la numire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele demisionar al CNAS: Sistemul sanitar nu s-a dorit reformat cu adevărat.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele demisionar al CNAS: Sistemul sanitar nu s-a dorit reformat cu adevărat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei