Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mai 2012 - Anul XVII, nr. 103 (5008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Gheată la mal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Au murit regii, să ne trăiască! Din cele patru etape care le mai rămăseseră în Primera lui Messi şi Ronaldo, s-au dus deja trei, iar cei doi au înscris în fiecare, aşa cum anticipasem. Duelul golgeterilor va fi câştigat de Messi, ceea ce îmi aduce aminte de o declaraţie a lui Ronaldo din toamna trecută. Citat aproximativ, golurile reprezintă un criteriu clar, Balonul de Aur e ceva subiectiv. Era pe vremea când Ronaldo, deşi nominalizat, ştia că n-are nici o şansă la Balonul de Aur, în schimb primea Gheata de Aur pentru golurile din sezonul precedent. Ce credeţi că a declarat acum? Că Gheata de Aur nu constituia un obiectiv pentru el, titlul era cel mai important. Se vede treaba că tot ceea ce nu câştigi nu constituie un obiectiv... Totuşi, adevărul este că acest trofeu, Gheata, a fost şi a rămas unul de consolare. Şi atunci, pentru dinamoviştii Dudu Georgescu, Mateuţ sau Cămătaru, pe care Steaua îi domina la intern, dar şi acum pentru Messi, în lipsa titlului şi a Ligii Campionilor. După cum şi în urmă cu un an, Ronaldo îl găsea foarte bun în lipsa aceloraşi trofee. Aceşti doi mari fotbalişti, atât de diferiţi, se vor mai consola şi cu câte un record. Messi va depăşi 50 de goluri în campionat, a trecut deja de Dudu (47), devenind cel mai prolific fotbalist din toate timpurile, pe criteriul reuşitelor contabilizate într-un sezon în competiţia internă. Ronaldo va bifa o reuşită colectivă, urmând să atingă cu echipa bariera de 100 de puncte în campionat. Portughezul mai are şi şansa de a deveni golgeter la Euro, mai mult nu cred că se pune problema. Un titlu cu echipa Portugaliei ar fi o mare surpriză, dar una plăcută din punctul meu de vedere, ăla socialist.

Să aruncăm o privire şi la cele două echipe care vor juca finala de la Bucureşti. Athletic, 0-0 acasă cu Getafe, nu s-a forţat absolut deloc, aşa cum mulţi pariori au anticipat, ea având locul de Liga Europa asigurat, deoarece va juca finala Cupei Regelui cu Barcelona. În schimb, Atletico a onorat până la capăt lupta pentru ultimul loc de Liga Campionilor, mai ales că a avut meci direct cu Malaga. Madrilenii au reuşit să învingă, sunt la două puncte în spatele Malagăi, dar aceasta va avea meci mai uşor în ultima etapă, cu Gijon, care mai are doar şanse teoretice de a evita retrogradarea. Ca amănunt rizibil, Malaga, a patra echipă în Spania, are golaveraj zero!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheată la mal.
 Vizualizări articol: 1560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gheată la mal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei