Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mai 2012 - Anul XVII, nr. 103 (5008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şosea periculoasă

DN 17, număr dublu de accidente faţă de celelalte drumuri naţionale din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ultimele statistici ale Poliţiei Rutiere privind accidentele grave produse în judeţul Suceava arată că cele mai multe evenimente rutiere cu morţi sau răniţi grav se produc pe DN 17, şoseaua dinspre Suceava spre Ardeal. Mai mult, în primul trimestru al acestui an, pe DN 17 s-a produs un număr dublu de accidente faţă de DN 2, al doilea drum naţional important care străbate judeţul.

Conform analizei, în trei luni, pe DN 17 (care în judeţul Suceava începe de la ieşirea din municipiul reşedinţă de judeţ şi, trecând prin Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, continuă până la limita cu Bistriţa-Năsăud) s-au produs opt accidente rutiere grave, soldate cu trei morţi şi 11 răniţi grav. Pe poziţia a doua se situează DN 2 (de la limita cu judeţul cu Iaşi şi până la Siret) unde, în aceeaşi perioadă, au avut loc patru accidente rutiere grave, soldate cu un singur mort şi cinci răniţi grav. În acest nedorit top se mai află şi DN 2E, şoseaua care leagă Gura Humorului de Fălticeni, unde s-au înregistrat cinci accidente, soldate cu răniţi grav (cinci), fără persoane decedate.

Poliţiştii rutieri subliniază că în ultimii doi ani, după reabilitarea DN 17, şoseaua a devenit treptat cea mai periculoasă din judeţ, asta în condiţiile în care DN 2  este cel mai întins drum şi anterior aici se produceau de departe cele mai multe accidente grave.

 

Cauzele accidentelor de pe DN 17

Numărul mare de accidente pleacă de la mai mulţi factori. Fiind un drum din zona de munte, DN 17 are mai multe porţiuni cu succesiuni de curbe periculoase, mai ales în zona Dorna Candreni - Poiana Stampei, aici producându-se adesea accidente destul de grave.

Cele mai multe accidente se petrec însă din cauza vitezei. Calitatea relativ bună a şoselei de pe cele mai multe porţiuni şi faptul că aceasta este largă, îmbiind şoferii la viteză, înseamnă adesea o capcană pentru conducătorii auto.

În încercarea de a limita pe cât posibil accidentele, poliţiştii acţionează zilnic cu radare pe DN 17, în mai multe zone, de asemenea punându-se un accent deosebit şi pe înregistrarea video şi sancţionarea şoferilor care depăşesc pe linie continuă. O problemă deosebită în ultima perioadă este însă şi cu pietonii, cei care cad victime în accidente grave pe drumuri naţionale, după ce traversează strada neglijent, fără a se asigura. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DN 17, număr dublu de accidente faţă de celelalte drumuri naţionale din judeţ.
 Vizualizări articol: 2837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
DN 17, număr dublu de accidente faţă de celelalte drumuri naţionale din judeţ4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Accidente trimis de
( 7 mai 2012, 19:12:47
Ani de zile am tot auzit pe la TV diverși inși de prin ministere și nu numai, care susțineau că starea proastă a drumurilor este cauza principală a accidentelor. Ei bine, uite că nu-i așa, dimpotrivă! Cauzele reale: indisciplina șoferilor și lipsa acțiunilor ferme și eficiente ale Poliției.
2.   DE CE AVEM CELE MAI PROASTE DRUMURI DIN UE II trimis de
( 7 mai 2012, 20:56:56
• Intretinere prosta. Expertii au identificat urmatoarele probleme: uneori nu se respecta retetele pentru asfalt, executia soselelor nu respecta proiectele sau se folosesc materiale mai ieftine. "Una din probleme este si ca nu se face intretinerea corespunzatoare a soselelor. Sigur si clima din tara noastra poate fi un argument, dar nu poate fi utilizat in toate cazurile. Apoi mai apar si probleme legate de materialele folosite, poate ca uneori nu se respecta spre exemplu compozitia asfaltului. Pentru fiecare sosea insa nu se pot trage concluzii decat dupa o analiza clara", a explicat Elena Diaconu, profesor universitar si director executiv al companiei Rutexpert.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei