Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mai 2012 - Anul XVII, nr. 103 (5008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNADNR va întocmi în termen de 30 de zile procesele verbale pentru rovinieta expirată

Luni, 7 Mai 2012 (16:44:45)

CNADNR va întocmi în maxim 30 de zile procesele verbale de constatare a contravenţiei pentru circulaţia cu rovinieta expirată, deşi termenul legal este de şase luni, şi intenţionează să reducă la 2-3 săptămâni perioada de redactare a proceselor verbale pentru lipsa rovinietei, din 20 mai.

Măsura a intrat în vigoare din data de 2 mai, astfel că în ziua respectivă au fost generate şi transmise spre comunicare procesele verbale pentru contravenţiile constatate până la data de 31 martie, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Potrivit legii, procesul verbal de întocmire a contravenţiei pentru circulaţia fără achitarea taxei de drum sau cu rovinietă expirată se poate întocmi în maxim şase luni de la constatare, iar comunicare procesului verbal se poate face în maxim o lună.

Circulaţia pe drumurile naţionale şi autostrăzile din România fără rovinietă valabilă reprezintă contravenţie şi se sancţionează potrivit legii cu amendă contravenţională şi tarif de despăgubire.

Rovinieta poate fi cumpărată de la subunităţile CNADNR şi de la distribuitorii autorizaţi (Poşta Română, benzinăriile OMV Petrom, MOL, Rompetrol, Automobil Club Român, UNTRR şi alţii).

Rovinieta electronică a fost introdusă în octombrie 2010 în urma unui contract de 35,96 milioane de lei (8,2 milioane de euro), fără TVA, atribuit consorţiului Novensys Corporation/UTI Systems, care a dezvoltat prima etapă a proiectului.

CNADNR a realizat anul trecut venituri din vânzarea rovinietei de 821,57 milioane lei (188 milioane de euro), în creştere cu 13,4% faţă de nivelul înregistrat în 2010, de 724,32 milioane lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNADNR va întocmi în termen de 30 de zile procesele verbale pentru rovinieta expirată.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CNADNR va întocmi în termen de 30 de zile procesele verbale pentru rovinieta expirată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei