Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 mai 2012 - Anul XVII, nr. 103 (5008)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mii de fermieri, aşteptaţi să depună cereri pentru subvenţii pe ultima sută de metri

Luni, 7 Mai 2012 (18:17:26)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cultivatorii de teren mai au la dispoziţie doar o săptămână pentru a depune cereri pentru a primi subvenţiile pe suprafaţă de la Uniunea Europeană, printre cei aşteptaţi la punctele de lucru ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Suceava găsindu-se şi mai bine de 4.000 de oameni care nu au depus dosarele la data la care trebuiau să o facă, în baza programărilor primite prin înştiinţare la domiciliu.

Directorul executiv al APIA Suceava, Angela Coroleuca, a informat că până la data de 6 mai au fost programaţi să depună cereri 53.229 de cultivatori de teren, dintre aceştia depunând dosare 49.113. Ceilalţi, alături de fermierii programaţi în următoarele zile, trebuie să depună dosarele până la 15 mai inclusiv. După această dată va mai exista o perioadă de graţie, până pe 11 iunie, în care se vor mai putea depune cereri, însă fiecare zi de întârziere după 15 mai va însemna diminuarea valorii subvenţiei cu 1%.

APIA Suceava are deschise nouă centre locale unde se pot întocmi şi depune dosarele pentru subvenţia pe teren, în Suceava, Fălticeni, Siret, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vatra Dornei, Vivovu de Sus şi Botoşana. Beneficiarii trebuie să se prezinte la centrul de care aparţin, conform datelor din înştiinţările primite la domiciliu. Cei care nu au primit subvenţii anul trecut şi nu se află în baza de date a APIA pot solicita şi ei subvenţia, dacă îndeplinesc condiţia de bază: lucrează cel puţin un hectar de teren, format din parcele de peste 0,3 hectare.

Angela Coroleuca a mai anunţat că personalul APIA va lucra atât sâmbăta, cât şi duminica viitoare, pentru a face faţă numărului mare de fermieri care se preconizează că îşi vor întocmi dosarele pe ultima sută de metri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de fermieri, aşteptaţi să depună cereri pentru subvenţii pe ultima sută de metri.
 Vizualizări articol: 814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mii de fermieri, aşteptaţi să depună cereri pentru subvenţii pe ultima sută de metri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei