Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mar 2012 - Anul XVII, nr. 73 (4978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Ayatollahul" (Frunzăverde) din tărâmul de sud-vest

Miercuri, 28 Martie 2012 (14:26:49)

Departe de Bucureşti, în habitatul său din sud-vest, lui Sorin Frunzăverde i se spune "ayatollahul". Este şi va fi un lider local care a depăşit de multă vreme condiţia mai pripernicită de "baron".

Când vine la Bucureşti, "ayatollahul" este un tip cu păreri laconice, precise în chestiuni asupra cărora partidul său (până de curând PDL) tace "inteligent" sau se ascunde după degete. Părerile nu sunt de chibiţ, căci în partid (până de curând PDL), "ayatollahul" a fost un nebătător la ochi "număr doi".

Pe lângă discreţie, Frunzăverde a fost şi statornic. Peste douăzeci de ani a gravitat în aceleaşi două cercuri concentrice: Caraş-Severin şi Partidul Democrat (apoi PDL). Cu "evadări" reuşite în lumea exterioară, despre care se vorbeşte rezervat, dar despre care se aud poveşti elogioase, cum ar fi cea despre aducerea PDL în Partidul Popular European.

Dintotdeauna, "ayatollahul" a vrut ca "inima" populară să ia locul trandafirului socialist. Până când şi-a mutat el inima peste drum, dat tot la dreapta. Ideea de "Mişcare Populară" este încă ţinută în viaţă, chiar dacă Frunzăverde a plecat dintre democrat-liberali şi Valeriu Stoica se mulţumeşte doar să fie vecin de podgorie cu Mugur Isărescu.

Fiind de cursă lungă şi deloc pe alături cu drumul, ştie şi poate multe. Doar că este reţinut în a spune ce ştie şi rămâne de văzut cât va arăta din ce poate. Poate are nelinişti (încrengătura Moldomin?) de tot pomeneşte de "statul poliţienesc". Poate este, până la urmă, doar un tip îndeosebi pragmatic, căci prea vorbea cu obidă despre descentralizarea bugetului de stat. Deci, este sensibil la bici (statul constrângător) şi la bani (bugetul la care altcineva, nu el, ţine baierele strânse). Nimic nou sub soare.

Nu în cele din urmă, "ayatollahul" este un om de "network". Are "conversaţii", ideatice bineînţeles, cu liberalii (acum şi practice), poate cu social-democraţii. Este cumva altfel decât tagma democrat-liberală, pentru că este o mixtură de potentat local şi jucător naţional de "masă verde".

Fapt este că "ayatollahul" Sorin Frunzăverde şi-a mutat bagajele la PNL. Fără să trântească uşa PDL. Fără să vorbească cu Emil Boc, care, oricum a reuşit să se umple de ridicol, încercând - după "patentul" guru-ului de pripas Lăzăroiu - să-l desfiinţeze. După o discuţie de neagresiune, de fel "cer deschis", cu Mihai Ugureanu. Şi lăsându-l "trist" pe Vasile Blaga. Ceea ce spune cam totul despre acest personaj.

Indira Crasnea, indira@mediafax.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Ayatollahul" (Frunzăverde) din tărâmul de sud-vest.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Ayatollahul" (Frunzăverde) din tărâmul de sud-vest0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei