Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mar 2012 - Anul XVII, nr. 73 (4978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape 55.000 de copii înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I în etapa a doua

Miercuri, 28 Martie 2012 (14:55:06)

Aproape 55.000 de copii au fost înscrişi în învăţământul primar în etapa a doua, dintre care peste 21.000 în clasa pregătitoare şi aproximativ 33.000 în clasa I , până în prezent fiind înregistrate 98 la sută de înscrieri din totalul copiilor recenzaţi.

Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a declarat, miercuri, că etapa a doua de înscriere în învăţământul primar s-a încheiat marţi, fiind înregistrate 54.857 de fişe, dintre care 21.463 pentru clasa pregătitoare şi 33.394 pentru clasa întâi.

Cătălin Baba a precizat că, în total în cele două etape, în clasa întâi au fost înscrişi 114.000 de copii, iar în clasa pregătitoare, peste 120.000, până în prezent fiind înregistrate 98 la sută de înscrieri din totalul copiilor recenzaţi.

Potrivit ministrului, este vorba de fişe în baza cărora copiii au fost introduşi într-o bază de date, rezultatul final al înscrierilor fiind cunoscut în 2 aprilie.

Ministrul Educaţiei spunea, marţi, că peste 114.000 de copii s-au înscris până în prezent în clasa pregătitoare, iar numărul acestora va ajunge la aproximativ 130.000, costul de utilare a sălilor de clasă urmând se se plaseze între 18 şi 23 milioane lei.

El a arătat că ministerul dispune de fondurile necesare şi că înscrierea în clasa pregătitoare decurge conform planului iniţial, fără să fie nevoie de fonduri suplimentare de la bugetul de stat pentru echiparea sălilor de studiu.

După prima etapă de înscriere, care a avut loc între 5 şi 16 martie, ministrul Educaţiei anunţa că 79 la sută din totalul celor 302.223 de copii recenzaţi au fost înscrişi în clasa pregătitoare şi în clasa I. El preciza că dintre cele 236.068 de fişe înregistrate, 95.435 sunt pentru înscrierea în clasa pregătitoare şi 142.633 pentru clasa I.

Ministrul preciza atunci că nu va fi acceptat învăţământ în trei schimburi.

Înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I se face în patru etape, prima, care a avut loc între 5 şi 16 martie, fiind pentru copiii din circumscripţiile şcolilor. A doua etapă a înscrierii a avut loc în perioada 20-27 martie, pentru copiii din alte circumscripţii, pe locurile rămase libere.

A treia etapă va fi între 23 şi 25 martie, când pot fi înscrişi la şcoala de circumscripţie copiii ai căror părinţi au solicitat, în etapa a doua, înscrierea la altă unitate de învăţământ, dar care nu au fost admişi. Ultima etapă de înscriere cuprinde două perioade. Între 2 şi 9 mai are loc înscrierea pe locurile disponibile, la unităţile dorite, a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la altă şcoală decât cea de circumscripţie, dar au fost respinşi iniţial din lipsă de locuri. Ulterior, între 11 şi 18 mai vor fi înscrişi copiii care nu au fost cuprinşi în nicio unitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 55.000 de copii înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I în etapa a doua.
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 55.000 de copii înscrişi în clasa pregătitoare şi clasa I în etapa a doua0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei